11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOfiţer de poliţie condamnat cu suspendare

Ofiţer de poliţie condamnat cu suspendare

Comisarul Mircea Daniel Marin, din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
Ofiţerul Mircea Daniel Marin, de 55 de ani, a fost reţinut pe 11 martie, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, pe strada Calea Bucureşti din Craiova. În maşina cu care se deplasa poliţistul a fost găsită o unitate de calculator primită drept şpagă. Potrivit procurorilor DNA, „în cursul lunii februarie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a pretins de la un denunţător o unitate centrală de calculator, în valoare de 2.500 de lei, pentru ca în schimb să propună o soluţie favorabilă în dosarul penal în care îl cercetează pe denunţător pentru o infracţiune la legea armelor şi muniţiilor şi pentru a interveni la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât, în respectivul dosar, să se aplice o sancţiune administrativă şi să se dispună restituirea armei către denunţător“. După flagrant, pe 12 martie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a comisarului Marin. Inculpatul a fost eliberat din arest pe 19 martie, printr-o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar pe 1 aprilie a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă. De la primul termen de judecată, cel de pe 16 aprilie, Mircea Daniel Marin şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, iar miercuri, instanţa l-a şi condamnat.
Comisarul a fost găsit vinovat de ambele fapte comise şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, începând cu 31 martie, inspectoratul a încetat raporturile de muncă cu ofiţerul Mircea Daniel Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS