11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Mint de dud(uie)

Cum a ajuns o regie, RAADPFL, a Primăriei Craiova să taie de două ori un copac? Prima dată, scriptic, când un angajat zelos din fire l-a raportat ca tăiat, şi a doua oară, faptic, când reprezentanţii administraţiei locale au fost traşi de mânecă pentru că au gafat.
La prima vedere pare o întâmplare hazlie, dar este mai degrabă un dezinteres total faţă de doleanţele cetăţenilor, care sunt minţiţi pe faţă. Despre ce este vorba?
Craioveanul Ion Căţoi a trimis către edilul urbei, pe 18 martie 2013, pe site-ul Domnuleprimar, următoarea sesizare: „Doamnă Primar,
Numele meu este Căţoi Ion, din Craiova, şi vă rog să aveţi în vedere şi următorul aspect: în momentul când vă veţi apuca de reabilitarea (asfaltarea) străzii Brazda lui Novac să aveţi în vedere (şi să-l tăiaţi) că în faţa blocului M8 se află un dud bătrân, care oricând poată cădea, şi de aceea eu propun tăierea acestuia şi realizarea de locuri de parcare în acea zonă“.
Angajaţii administraţiei locale, fiindcă este clar că nişte angajaţi din primărie îşi pun girul pe răspunsurile date pe bandă cetăţenilor, au răspuns operativ pe 29 martie 2013: „Vă comunicăm faptul că lucrarea s-a realizat pe 20.03.2013“.

Minciuna are picioare scurte!

Mare i-a fost mirarea craioveanului, care şi-a pus speranţa în autorităţile locale, când a înţeles că a fost luat în derâdere. Răspunsul oficial era, în fapt, o minciună pentru că pomul cu pricina, se afla încă în faţa blocului, iar lucrările de reabilitare a străzii Brazda lui Novac sunt în plină desfăşurare. Logic, omul nostru s-a întrebat nedumirit cum să fi fost tăiat respectivul dud în luna martie, când ne aflăm în luna aprilie şi pomul se găseşte încă în faţa blocului. Consecvent, a revenit pe acelaşi site şi l-a tras de mânecă pe primar: „Dacă pe 20.03.2013 s-a tăiat dudul menţionat (care oricând poate cădea), de ce azi, 24.04.2013 (deci la peste o lună distanţă), acesta este încă în acelaşi loc? Întrebarea mea este: cum vă permiteţi să ne minţiţi cu neruşinare?“. Nu-i de mirare, dar tot în acelaşi ritm funcţionează la Primăria Craiova şi „Telefonul Cetăţeanului“, şi „[email protected]“, adresa de e-mail de la Direcţia Relaţii cu publicul.

În sfârşit, l-au tăiat

Văzând probabil şi cea de-a doua sesizare, trepăduşii primăriei puşi să răspundă cetăţenilor Craiovei şi-au ieşit puţin din ritmul lor indolent şi au transmis „ţidula“ la RAADPFL, cu îndemnul să taie odată dudul pe care l-au „tăiat“ şi acum o lună, nu de alta, dar prea este cusută cu aţă albă! Vineri, 26 aprilie 2013, copacul a fost „răpus“ de-adevăratelea de angajaţii RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS