Acasă Local Delapidare la un prestator de servicii din minerit

Delapidare la un prestator de servicii din minerit

Doi funcţionari din cadrul Exploatării de Livrări Căi Ferate Uzinale Motru, o societate de prestări servicii miniere, sunt cercetaţi de poliţiştii din Motru pentru infracţiunile de delapidare şi neglijenţă în serviciu. În urma inventarierii gestiunii casieriei societăţii amintite, poliţiştii au constatat o lipsă în soldul casei de peste 270.000 de lei.
Anchetatorii au decis să o reţină pe L.P., de 52 de ani, din municipiul Motru, casieră a unităţii. Ulterior, Judecătoria Motru a dispus arestarea preventivă a suspectei pe o perioadă de 20 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Poliţiştii au extins cercetările faţă de Marian Olaru, de 52 de ani, din municipiul Motru, stabilindu-se că acesta, în calitate de contabil-şef în cadrul aceleiaşi societăţi, nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, adică nu a dispus şi organizat controale periodice la casieria unităţii pentru verificarea sumelor de bani şi a valorilor depozitate în casierie, fapt ce a înlesnit activitatea infracţională a casierei, care şi-a însuşit din gestiune suma de peste 270.000 de lei.
Contabilul-şef a fost prezentat, de asemenea, Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă. Ancheta poliţiştilor a pornit de la o sesizare a Corpului de control al directorului Complexului Energetic Oltenia.
Eugen Măruţă

Exit mobile version