17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUCB, evaluată de Asociaţia Universităţilor Europene

UCB, evaluată de Asociaţia Universităţilor Europene

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu va fi evaluată de o comisie de specialişti din cadrul Asociaţiei Universităţilor Europene. Comisia formată numai din experţi din afara ţării va evalua instituţia de învăţământ superior din Târgu Jiu, atât din punctul de vedere al actului educaţional, cât şi din punctul de vedere al activităţii de cercetare. Până în prezent, evaluările la care fusese supusă Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu de către Asociaţia amintită au fost realizate de specialişti români, sub egida forului european al universităţilor. Din acest an s-a luat decizia ca analizele să fie făcute numai de evaluatori străini, pentru a spori gradul de obiectivitate al rapoartelor care vor fi întocmite. Conducerea Universităţii din Târgu Jiu a întocmit deja un material în care au fost incluse toate informaţiile cerute de Asociaţia Universităţilor Europene, iar acesta a fost trimis spre analiză instituţiei amintite.

Vor sosi la Târgu Jiu în mai

Comisia de specialişti va studia raportul primit de la Târgu Jiu şi va sosi în Gorj în perioada 15 – 17 mai pentru a face evaluarea în teren. „Comisia formată din experţi străini în domeniul învăţământului superior va viza patru indicatori. Primul se referă la ce îşi doreşte universitatea să facă, ce obiective şi-a propus şi pe ce termene. Al doilea indicator vizat se referă la mijloacele prin care instituţia noastră pune în practică ceea ce şi-a propus şi deţine mijloacele respective. Punctele trei şi patru vor viza rezultatele obţinute până acum şi planul de măsuri ce trebuie luate pentru a îmbunătăţi calitatea, atât a actului educaţional, cât, mai ales, a cercetării. Toată lumea face educaţie, dar cercetarea trebuie să fie o prioritate în învăţământul superior pentru că inovaţia este motorul evoluţiei şi al creşterii calităţii. Specialiştii Asociaţiei Universităţilor Europene vor sta de vorbă atât cu profesorii, cât şi cu studenţii, dar şi cu angajatorul şi vor urma concluziile“, a declarat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Admitere fără notele din liceu

În timpul în care se pregătesc să fie evaluaţi, reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu pun la punct ultimele detalii legate de admiterea din acest an. Potrivit conducerii instituţiei de învăţământ superior, anul acesta la admitere nu se va ţine cont de notele obţinute în cursul anilor de liceu la anumite discipline, aşa cum stipulează un ordin al ministrului educaţiei. Prevederea respectivă nu este imperativă şi astfel, admiterea la UCB se va face în continuare pe bază de dosar şi, acolo unde va fi cazul, va fi susţinută şi o probă în funcţie de profil. Anul acesta, Universitatea din Târgu Jiu a solicitat ministerului de resort pentru anul universitar 2013 – 2014 un număr de 2.005 locuri, dintre care doar 876 bugetate. Pentru licenţă au fost solicitate 586 de locuri la buget şi 794 cu taxă, iar pentru master 290 la buget şi 335 cu taxă. Prima sesiune de admitere va fi în luna iulie, iar următoarea – în luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS