14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Controale la firmele de pază şi securitate

Craiova: Controale la firmele de pază şi securitate

Poliţişti din Serviciului de Ordine Publică au efectuat ieri o acţiune având ca scop verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de către societăţile care au obiective asigurate cu agenţi specializaţi de pază. Aproximativ 50 poliţişti au participat la acţiune de la formaţiunile de ordine publică, investigarea fraudelor şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

Au fost efectuate controale şi verificări la 3 societăţi specializate de pază, la 14 obiective asigurate cu pază, 2 echipaje de intervenţie fiind verificate, precum şi 23 agenţi de securitate. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 24 300 lei.

Spre exemplu, la un obiectiv situat în Craiova, pe strada Caracal s-a constatat că se executau servicii de pază umană fără a fi întocmit
plan de pază avizat de poliţie, fapt pentru care Lucia G., a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei.
Cu ocazia verificărilor efectuate la sediul unei societăţi specializate de pază s-a constatat că mai multe persoane erau angajate fără a fi respectate normele prevăzute de legislaţia muncii. S-a luat măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS