10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFost comisar-şef, arestat pentru înşelătorie şi fals

Fost comisar-şef, arestat pentru înşelătorie şi fals

Un fost comisar-şef de la SIPI Mehedinţi, Cornel Cristian Avramescu, a fost reţinut  vineri seară, în urma unui flagrant, fiind acuzat în mai multe dosare de înşelăciune, fals şi uz de fals, după ce se pare că a eliberat mai multe facturi şi adeverinţe de salariu false. Sâmbătă seară, Tribunalul Mehedinţi a emis pe numele său un mandat de reţinere pentru 29 de zile. Acesta era filat de aproape un an. Vineri seară, la locuinţa acestuia din Drobeta Turnu Severin şi la reşedinţa din Bucureşti au fost făcute percheziţii, de unde au fost ridicate mai multe documente, fiind pus în aplicare şi un mandat de aducere emis pe numele comisarului, pentru a fi audiat.
Folosindu-se de funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul DGIPI Bucureşti, în luna iulie 2012 a pus la dispoziţia lui M. M. S., din oraşul Strehaia, cercetat pentru evaziune fiscală într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, înscrisuri oficiale cu conţinut fictiv, având ca emitenţi aparenţi ANAF Bucureşti şi IGPR. Documentul emis de ANAF reprezintă un certificat fiscal prin care se atestă, în fals, că M. M. S. a achitat la bugetul de stat suma de 24.800 de lei, reprezentând prejudiciul stabilit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Documentul fictiv, având ca emitent IGPR, certifică faptul că prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi s-a dispus scoaterea din consemn a lui M. M. S. În acelaşi mod a procedat şi cu F. C. V., căruia i-a întocmit o adeverinţă de salariat fictivă, ca angajat al IJPF Mehedinţi, pe baza căreia a obţinut două credite de la Banca Transilvania, în valoare de 50.000 de lei. De asemenea, lui C. D. L., din oraşul Strehaia, i-a întocmit un contract de muncă fictiv ca angajat  – ofiţer operativ la DGIPI, o adeverinţă de venit fictivă în vederea contractării unor credite bancare şi o legitimaţie de ofiţer de poliţie, contrafăcută, purtând antetul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
„Pe 12 aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mehedinţi au făcut două percheziţii, la domiciliul din Drobeta Turnu Severin şi reşedinţa din Bucureşti a învinuitului A. C. G., comisar-şef în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări şi fost ofiţer DGIPI până în anul 2012. Obiectele şi înscrisurile vor viza şi locul de muncă al învinuitului, respectiv Inspectoratul General pentru Imigrări. Comisarul-şef Cornel Cristian Avramescu este cercetat pentru înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fiind începută urmărirea penală împotriva sa pe 6 martie 2013. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate mai multe unităţi de stocare a datelor în sistem informatic, înscrisuri şi carduri bancare“, se arată într-un comunicat de presă emis de Direcţia Generală Anticorupţie-Serviciul Judeţean Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS