27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil salvat din fântână

Copil salvat din fântână

Un copil de trei ani din localitatea Segarcea a fost salvat, sâmbătă, dintr-o fântână îngustă şi adâncă de aproximativ 15 metri, în care căzuse după ce a rămas nesupravegheat de părinţi timp de câteva minute. Cel care l-a scos pe băieţel a fost un copil de 14 ani, care a fost coborât de pompieri în fântâna adâncă.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi sâmbătă, la ora 11.27, să intervină în localitatea Segarcea pentru a salva un copil de trei ani care căzuse într-o fântână. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de la Secţia de Pompieri Segarcea, o ambulanţă, dar şi elicopterul SMURD de la Craiova.
Operaţiunea de salvare s-a dovedit de la început foarte dificilă, pentru că Gabriel Ruiu, băieţelul de trei ani, căzuse într-o fântână adâncă de aproximativ 15 metri, cu diamentru de 30 de centimetri, în care nu putea încăpea un pompier. La sosirea pompierilor, copilul era conştient, vorbea şi a început să coopereze cu aceştia.
Echipajele de salvare au hotărât să sape şi să desfacă fântâna tub cu tub pentru a ajunge cât mai aproape de Gabriel, pentru acest lucru fiind folosit un tractor cu cupă. După aproximativ două ore, echipajele de salvare şi localnicii reuşiseră să sape aproape trei metri, aşa că au hotărât să schimbe planul. Pompierii au cerut ajutorul lui Marian Becheanu, un adolescent în vârstă de 14 ani, elev în clasa a-VII-a la Şcoala Generală din Segarcea, destul de slăbuţ pentru a încăpea în fântâna îngustă. Băiatul, care a fost legat de picioare cu o coardă şi a fost coborât în fântână cu capul în jos de căre pompieri, a reuşit să-l prindă de mâini pe Gabriel, iar amândoi au fost scoşi de echipajele de salvare.
Pentru că a reuşit să-l scoată pe Gabriel din fântână, Marian Becheanu a devenit eroul familiei Ruiu. Părinţii lui Gabriel i-au mulţumit cu lacrimi în ochi pentru că le-a salvat copilul şi l-au „albit“ cu pupături.
După ce a fost adus la suprafaţă, Gabriel a primit îngrijiri medicale, după care a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost supus unor investigaţii medicale. Doctorii au stabilit că micuţul a suferit o fractură la coloana vertebrală, motiv pentru care, ieri-dimineaţă, a fost transferat la Neurochirurgie. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, ieri copilul era conştient şi stabil, însă a fost imobilizat la pat din cauza fracturii suferite la vertebra nr. 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS