17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrâni înşelaţi cu zahăr şi ulei

Bătrâni înşelaţi cu zahăr şi ulei

Un mehedinţean de 57 de ani a fost arestat preventiv, vineri, după ce poliţiştii doljeni au stabilit că a înşelat mai mulţi bătrâni din Craiova, promiţându-le în schimbul unor sume de bani ulei şi zahăr la preţuri de producător.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, vineri, în jurul orei 11.00, o patrulă de siguranţă publică l-a depistat în Autogara Nord Craiova pe Sever Păpălă, de 57 de ani, din comuna Pădina, judeţul Mehedinţi. Oamenii legii aveau informaţii că mehedinţeanul, care este recidivist, ar putea fi implicat în mai multe înşelăciuni rămase în evidenţa poliţiştilor cu autori necunoscuţi.
În urma cercetărilor făcute în acest caz, oamenii legii au stabilit că, într-adevăr, începând cu luna martie, bărbatul de 57 de ani a săvârşit patru infracţiuni de înşelăciune, în toate cazurile victime fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 62 şi 75 de ani. Sever Păpălă reuşea să-i convingă pe bătrâni să îi dea diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le aduce zahăr şi ulei la preţuri de producător. După ce le lua banii, mehedinţeanul „uita“ însă să le dea alimentele promise. Poliţiştii au stabilit că, în acest fel, bărbatul i-a înşelat pe cei patru craioveni cu suma totală de 502 lei.
După ce a fost reţinut, mehedinţeanul a fost dus la Judecătoria Craiova, iar instanţa a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Sever Păpălă nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. Bărbatul a fost condamnat la sfârşitul anului 2009 la cinci ani de puşcărie pentru furt calificat, însă nu a executat întreaga pedeapsă. Pe 28 ianuarie, anul acesta, Păpălă a fost eliberat condiţionat printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi, la propunerea Comisiei de individualizare a regimului de executare a pedepselor din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS