11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru şoferul care a lovit intenţionat o tânără

Puşcărie pentru şoferul care a lovit intenţionat o tânără

http:http://www.youtube.com/watch?v=AxwM9Ry_1zE

Tribunalul Dolj l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe craioveanul de 19 ani, acuzat că, la ieşirea dintr-o staţie peco, a lovit intenţionat cu maşina o tânără care l-ar fi jignit

În rechizitoriul întocmit în acest caz, procurorii doljeni au consemnat că, pe 8 ianuarie, Florin Valeriu Cioacă a plecat la plimbare împreună cu doi amici cu Mercedesul primit cadou de ziua sa, de la părinţi. Pe drum, tânărul s-a oprit în staţia peco MOL de la intersecţia străzilor Brestei cu Maria Tănase, unde a alimentat. La plecare, în timp ce ieşea din staţie către strada Maria Tănase, prin faţa Mercedesului lui Cioacă a trecut o fată de 20 de ani, care vorbea la telefon. Tânărul a coborât geamul portierei şi i-a adresat acesteia întrebarea „Ce faci, dragă?“, „partea vătămată nefăcând nici un gest, deşi inculpatul, în depoziţia sa, a susţinut că aceasta i-a adresat injurii“, au precizat procurorii în rechizitoriu. După aceea, fără vreun motiv întemeiat, Cioacă a întors autoturismul şi s-a îndreptat spre tânără, care a fost lovită cu partea stânga faţă a Mercedesului şi a căzut la pământ. Ulterior, tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a fost rănită la coapsa dreaptă şi gamba piciorului drept. După ce a lovit-o pe tânără, inculpatul a întors autoturismul şi a plecat către cartierul Brestei, Mercedesul său fiind găsit de poliţişti după câteva ore, abandonat pe strada Nectarului. După câteva ore, tânărul s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Craiova şi a susţinut în faţa poliţiştilor că nu a vrut să o rănească pe tânără, ci numai să o… sperie. Pe 16 ianuarie, după încheierea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Cioacă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri. Anchetatorii au susţinut în rechizitoriu că, „deşi victima nu a suferit leziuni care să-i pună în primejdie viaţa, considerăm că fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, întrucât din cercetările efectuate în cauză rezultă clar că inculpatul a acţionat cu intenţia directă de a ucide victima, îndreptându-se cu autoturismul spre ea“. Anchetatorii au mai reţinut că faptul că tânăra a suferit doar leziuni uşoare a fost numai o întâmplare „independentă de voinţa inculpatului“.

Patru ani de puşcărie şi doi ani interdicţie la volan

Săptămâna aceasta, după trei luni de judecată, judecătorii Tribunalului Dolj l-au găsit vinovat pe inculpat şi l-au condamnat pentru faptele comise. Instanţa a respins cererea formulată de avocatul tânărului de a schimba încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor calificat în loviri şi alte violenţe, acesta fiind condamnat pentru ambele infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată.
Pentru tentativă de omor calificat a primit patru ani de închisoare, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri a fost condamnat la opt luni de detenţie. Instanţa a dispus ca tânărul să execute pedeapsa cea mai grea (cea de patru ani de puşcărie) şi i-a prelungit mandatul de arestare preventivă. În plus, judecătorii au hotărât să-i interzică lui Florin Valeriu Cioacă dreptul de a conduce un autovehicul timp de doi ani după ieşirea din penitenciar.
De asemenea, judecătorii doljeni au mai dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ). Potrivit legii, SNDGJ are ca principal scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor prin care se aduc atingeri grave drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, în special dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.
Florin Valeriu Cioacă poate face apel împotriva hotărârii instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS