16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJumătate din locuri ocupate la clasa pregătitoare

Jumătate din locuri ocupate la clasa pregătitoare

 

La unităţile de învăţământ din judeţul Gorj s-au înscris până acum în clasa pregătitoare 1.789 de copii. În total, în judeţ vor fi disponibile 165 de clase. Aproximativ 3.200 de copii din tot județul sunt așteptați să se înscrie în clasa pregătitoare. Prima etapă de depunere a cererilor a început pe 2 aprilie și se va încheia pe 22 aprilie, iar pe 23 aprilie se vor afişa listele cu elevii înscrişi. Va urma etapa de înscriere a elevilor care nu sunt arondaţi unităţilor de învăţământ de circumscripţie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă ca în final să se ocupe în jur de 3.000 de locuri din cele 3.200 aprobate. Numărul elevilor din învăţământul primar este în scădere faţă de anul şcolar anterior, iar efectivele de elevi vor continua să scadă în anii următori.

Cereri şi pentru gradaţia de merit

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a declarat că în paralel cu primirea cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, la sediul instituţiei au fost centralizate cererile pentru primirea gradaţiei de merit. Termenul de depunere a cererilor pentru gradaţia de merit a expirat joi, la ora 14.00. „În total, pot fi acordate 216 gradaţii de merit profesorilor care au înregistrat rezultate deosebite şi care au desfăşurat o activitate notabilă. Gradaţia de merit înseamnă un spor la salariu pentru următorii cinci ani. Sunt 300 de dosare şi vor fi analizate de comisia de specialitate. Sunt nişte punctaje clare, va fi afişată şi lista pentru ca toată lumea să aibă la dispoziţie toate datele“, a menţionat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan. Atât şeful ISJ, cât şi adjunctul său, Marius Badea, au declarat că şi-au depus dosarele pentru a primi gradaţie de merit.

„Şcoala Altfel“ pentru cei cu bani

Potrivit şefilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în cadrul Programului „Şcoala Altfel“ s-au desfăşurat 5.800 de activităţi. Multe unităţi de învăţământ au organizat excursii. Sute de elevi care nu au avut bani să achite contravaloarea excursiei au aşteptat în sălile de clasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS