3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Falsificatori de bani, în arest

Craiova: Falsificatori de bani, în arest

Trei doljeni suspectaţi că au distribuit pe piaţă zeci de bancnote falsificate din cupiura de 50 şi 100 de lei au fost reţinuţi în această după-amiază de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în urma mai multor percheziţii făcute de ofiţerii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.

Primii suspecţi au fost prinşi noaptea trecută în trafic, în localitatea Strejeşti din judeţul Olt. Este vorba despre Dan Gogoaşă, de 39 de ani, din comuna doljeană Urzicuţa şi de Alin Bolborici, de 37 de ani, din municipiul Băileşti. În maşina cu care cei doi se deplasau, oamenii legii au descoperit 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, toate false, având aceeaşi serie.

În urma audierii celor doi s-a stabilit că în perioada 28 martie – 11 aprilie aceştia, împreună cu Marius Poenaru, de 26 de ani, din Băileşti, student la Facultatea de Automatică din Craiova, au falsificat şi pus în circulaţie, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Argeş şi Vâlcea, zeci de bancnote din cupiurile de 50 si 100 de lei falsificate. Tinerii acţionau mai ales noaptea, când se duceau la diverse magazine de tip non-stop şi făceau cumpărături în valoare destul de mică, bunurile fiind achitate cu bancnote falsificate de 50 sau 100 de lei.

Reţinuţi pentru 24 de ore

În baza datelor obţinute, astăzi după-amiază ofiţerii BCCO au descins la locuinţele suspecţilor din Craiova şi Băilesti. Aici au mai fost descoperite alte 100 de bancnote din cupiura de 100 de lei şi 41 din cupiura de 50 de lei, toate false. Oamenii legii au ridicat pentru cercetări atât banii, cât şi un copiator performant, un laptop şi suporturile optice de memorie găsite în timpul percheziţiilor.

Astăzi, după ce au fost audiaţi, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unor ordonante emise de procurorul DIICOT, fiind apoi duşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Mâine cei trei doljeni urmează să fie prezentaţi la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiunea de prindere a celor trei bărbaţi acuzaţi de falsificare de monedă au participat şi ofiterii de crimă organizată din Olt, sprijiniţi de cei de la Operaţiuni Speciale şi SRI Dolj.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS