11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident provocat de un poliţist băut

Accident provocat de un poliţist băut

Un ofiţer din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice după ce, sâmbătă noapte, chiar în timpul unei razii organizate de IPJ Dolj, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident de circulaţie.
Accidentul s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, pe strada Caracal din municipiul Craiova.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Bogdan Ştocîţă, inspector principal la Secţia 1 Poliţie Craiova, care conducea maşina personală – o Skoda Octavia, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde a lovit şi avariat două taximetre şi alt autoturism parcat în apropiere. În urma accidentului, unul dintre taximetrişti a fost rănit uşor la piciorul stâng. Pentru că era cât pe ce să fie bătut de colegii taximetriştilor cărora le-a avariat maşinile, poliţistul a fugit, dar s-a întors la locul accidentului după ce au ajuns acolo poliţiştii de la Rutieră. Aceştia l-au testat pe ofiţerul Ştocîţă cu aparatul etilotest, care a indi­­­­­cat o alcoolemie de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, poliţistul a fost dus de colegii săi de la Rutieră la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Reprezentanţii IPJ Dolj a mai precizat pentru GdS că, în prezent, poliţistul este cercetat disciplinar, dar şi penal, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. „Conducerea Inspectoratului de Poliţie Dolj a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova coordonează cercetarea pentru comiterea unei fapte penale“, a declarat Amelia Căprărin, ofiţer de presă în cadrul IPJ Dolj.
Ofiţerul Bogdan Ştocîţă a condus băut şi a produs accidentul de circulaţie chiar în timpul unei razii organizate în municipiul Craiova de jandarmi şi de poliţiştii de la Ordine Publică, Rutieră şi Investigaţii Criminale. Sâmbătă noapte, în cele 22 de filtre constituite pe principalele străzi ale municipiului Craiova, poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic şi au verificat 650 de autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS