5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazii de amploare în Craiova şi judeţul Dolj

Razii de amploare în Craiova şi judeţul Dolj

Peste 250 de poliţişti şi jandarmi au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, razii în municipiul Craiova şi în judeţul Dolj, scopul fiind menţinerea ordinii şi siguranţei publice, dar şi combaterea faptelor violente.
Astfel, peste 100 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi jandarmi au făcut verificări „în medii şi locuri cunoscute cu risc criminogen“, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj, fiind legitimate aproximativ  900 de persoane. În plus, în cele 22 de filtre constituite pe principalele străzi ale municipiului Craiova, poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic şi au verificat 650 de autovehicule. În urma raziei poliţiştilor şi jandarmilor, au fost constatate patru infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale, şi au fost date 241 de amenzi în valoare totală de 23.570 de lei. În plus, poliţiştii de la Rutieră au reţinut trei permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.
În aceeaşi noapte, alţi 170 de poliţişti şi jandarmi au acţionat în comunele din judeţul Dolj, fiind efectuate 57 de controale în baruri şi discoteci. Razia s-a „lăsat“ cu 102 amenzi în valoare totală de 24.792 de lei, din care nu mai puţin de 23 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice. Pe lângă cele peste 100 de amenzi, oamenii legii au întocmit 17 dosare penale şi au reţinut şase permise de conducere.
Unul din cele 17 dosare penale a fost întocmit pe numele unui craiovean de 19 ani, Eduard Lică, asupra căruia poliţiştii au găsit un joint şi două pastile care ar putea fi de ecstasy. Cazul a fost preluat de ofiţerii antidrog din cadrul BCCO Craiova, care îl cercetează pe tânăr pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc. Atât jointul, cât şi cele două pastile au fost confiscate şi urmează să fie trimise Laboratorului de Expertiză a Substanţelor Toxice, Stupefiante şi Precursori pentru a se stabili exact despre ce fel de droguri este vorba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS