5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCât să mai suportăm?

Cât să mai suportăm?

Problema mirosului pestilenţial din zona Corniţoiu, bulevardul Dacia, bulevardul George Enescu şi strada Toporaşi este arhicunoscută autorităţilor, care nu au reuşit însă să găsească o soluţie. Locuitorii de pe strada Paşcani şi strada Pârâului au ajuns la capătul răbdării, fiindcă la mirosul greu de la canalul deschis se adaugă şi apa de la izvoarele costiere, care bălteşte şi în care zac aruncate gunoaie. Aici este o mlaştină plină de broaşte, care emană un miros greu, în jurul căreia roiesc haite de câini, iar în anotimpul cald, ţânţarii creează un alt disconfort. „Când ne-aţi cerut votul, aţi promis că veţi rezolva problema cu bălţile de pe traseul canalului acoperit dintre Lidl şi Calea Severinului. A trecut un an, a venit primăvara şi a început simfonia lacustră. Pentru cei care dimineaţa merg la muncă (este şi cazul meu), este stresant să nu se poată odihni“, îi reproşează Valeria Hobeanu chiar primarului urbei.
Promisiunile din partea autorităţilor au tot curs. În anul 2011, într-un caiet de sarcini  pentru realizarea unui studiu de fezabilitate se arăta că pentru acest tronson nu există nici un impediment, aşa cum este cazul tronsonului Bariera Vâlcii – strada Deceneu şi tronsonul cimitir Sineasca – strada George Enescu, unde se traversează terenuri private.
„Aici, singurele lucrări necesare sunt captarea izvoarelor costiere, prin executarea de drenuri pe o lungime de aproximativ 300 m, cu deversare în canalul pluvial existent, îndepărtarea pământului impropriu din zonele mlăştinoase şi compensarea acestuia cu pământ“, se arăta în caietul de sarcini întocmit de primărie în 21.06.2011.
Prin urmare, nu este necesară nici casetarea canalelor deschise, nici traversarea vreunui teren proprietate privată, ca în cazul celorlalte tronsoane.

„Este tot o infecţie“

Sutele de familii care locuiesc pe străzile Pârâului şi Paşcani, dar şi instituţiile de aici sunt afectate de „cloaca“ aflată la câţiva metri. „Acolo, sub conductele alea este prăpăd. Baltă plină de gunoaie, mizerii aruncate din toate părţile şi câini. Cum să treci pe aici? Este tot o infecţie. Îndurăm asta de ani buni. Încolo, spre cimitir, te trăsneşte mirosul“, a spus un locuitor de pe strada Pârâului.
Oamenii sunt la mâna administraţiei locale. Până când aceasta va rezolva situaţia, trebuie să îndure mirosul greu, mlaştina de sub nas, „simfonia“ broaştelor, haitele de câini şi gunoaiele.

Studiu de fezabilitate din 2012

Studiul de fezabilitate a fost aprobat prin HCL 103/2012. Lucrările pentru tronsonul cuprins între bulevardul George Enescu şi strada Toporaşi se ridică la valoarea de 580.255 de lei. Durata de realizare este de nouă luni.
În şedinţa Consiliului Local Craiova din 28.03.2013 s-a aprobat alocarea de fonduri pentru  executarea lucrărilor, în sumă de 752.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS