5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTranziţia, prin ochii cercetătorilor

Tranziţia, prin ochii cercetătorilor

Politică în tranziţie, politici comparate şi dezvoltare regională, comunicare şi e-guvernare, tranziţia şi reforma în justiţie, economie şi administraţie publică, religie, cultură şi educaţie, revoluţie şi istorie politică, integrare, identitate şi mobilitate în Europa, securitate şi diplomaţie, media şi politica sunt temele dezbaterilor şi studiilor ce vor fi susţinute de profesori universitari, academicieni, masteranzi şi doctoranzi din nouă ţări, reuniţi pentru două zile la Craiova.
Evenimentul, al cărui generic este „După Comunism. Estul şi Vestul la Analiză“, se află la cea de a treia ediţie şi este organizat de Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova. Deschiderea a avut loc la Casa Universitarilor din municipiu, fiind prezent şi prorectorul Gabriel Olteanu. „Mă bucur că în această perioadă de mari frământări, generate de procesul de reorganizare administrativă a Universităţii, există şi o insulă cu preocupări în cercetare. Apreciez faptul că în sală sunt foarte mulţi tineri, care sunt interesaţi să cunoască efectele perioadei postcomuniste“, a precizat prorectorul.

Eseurile vor fi publicate

Expunerile despre perioada tranziţiei vor fi publicate, după cum au anunţat organizatorii, fiind puse astfel la dispoziţia publicului larg. „Anul trecut, Revista Facultăţii de Ştiinţe Sociale, în care s-au publicat toate dezbaterile şi expunerile de la această conferinţă, a avut 700 de pagini. De această dată ne aşteptăm la mai mult, pentru că numărul participanţilor a crescut“, a precizat conf.univ.dr. Parmena Olimid, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale. De altfel, conferinţa a fost indexată în nouă baze de date internaţionale. În acest context, prof.univ.dr. Aurel Piţurcă a precizat că „această conferinţă a devenit deja o tradiţie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Craiova“. Dezbaterile despre ce se întâmplă în tranziţie, inclusiv despre reforma în justiţie, o temă de actualitate, se desfăşoară şi sâmbătă la Casa Universitarilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS