16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFuncţionar din Radovan, judecat pentru că a înşelat APIA

Funcţionar din Radovan, judecat pentru că a înşelat APIA

Un referent din cadrul Primăriei Radovan, Dolj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova, care îl acuză că a solicitat şi obţinut subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) în baza unor documente false.
Potrivit anchetatorilor, în rechizitoriul întocmit s-a reţinut că, în 2009 şi 2010, inculpatul Florea Tudor, referent în cadrul Primăriei Radovan, a depus la APIA – Centrul Local Băileşti, în numele soţiei sale, cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă folosind declaraţii şi documente false, inexacte sau incomplete. Printre aceste documente se regăsesc declaraţii de suprafaţă, o adeverinţă emisă de Consiliul Local Perişor, judeţul Dolj, contracte de arendă şi altele. În baza acestora, Florea Todor a declarat reprezentanţilor APIA, în mod mincinos, că soţia sa exploatează suprafaţa de 32 ha de teren agricol, obţinând injust suma totală de 32.184 de lei (echivalentul a aproximativ 7.600 de euro), sumă reprezentând subvenţii plătite din Fondul European de Garantare pentru Agricultură şi de la bugetul naţional cu titlul de plăţi naţionale directe.
Joi, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a referentului pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în formă continuată. În plus, inculpatul este acuzat şi de înşelăciune în formă continuată, uz de fals, fals în declaraţii în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. APIA s-a constituit parte civilă cu suma primită pe nedrept de soţia inculpatului în dosarul care îl vizează pe Florea Tudor, dosar care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS