21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrânul bătut a murit, agresorul în arest

Bătrânul bătut a murit, agresorul în arest

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis, vineri, un mandat de arestare preventivă pe numele lui Cătălin Babiuc, de 29 de ani, tânărul care a lovit un bâtrân de 75 de ani într-o staţie de autobuz din municipiul Craiova.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au stabilit că, joi, în jurul prânzului, între Mihai Dicu, de 75 de ani, şi Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova, care circulau cu autobuzul E1, a izbucnit o altercaţie. Incidentul a pornit după ce Mihai Dicu l-a apostrofat pe tânăr că nu îl lasă să coboare înaintea lui din autobuz, în staţia de la Parcul „Nicolae Romanescu“. Ajunşi în staţia de autobuz, după un schimb de replici, Mihai Dicu l-a lovit cu pumnul în faţă pe Babiuc, iar acesta din urmă nu s-a lăsat mai prejos şi a ripostat. Tânărul l-a lovit cu pumnul pe bătrânul de 75 de ani, iar acesta din urmă a căzut din picioare şi s-a lovit cu capul de dalele de beton ale trotuarului. Mihai Dicu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un politraumatism prin agresiune fizică.
Bătrânul a fost examinat şi de medicii legişti, care au constatat că leziunile pe care le avea au putut fi produse prin lovire de un corp dur şi ar fi necesitat 80-90 de zile de îngrijiri medicale.
Cel care a sunat la 112 a fost chiar Babiuc, care a fost ridicat de poliţişti din staţia de autobuz şi dus la audieri. Ulterior, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea între doi şi şapte ani. Instanţa a admis cererea procurorilor şi a emis pe numele lui Babiuc un mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile.
Medicii spitalului de Urgenţă Craiova au precizat pentru GdS că, joi, bătrânul a fost operat de un medic neurochirurg. Vineri, în jurul orei 17.00, Mihai Dicu a murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS