15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcaţi în baltă!

Parcaţi în baltă!

http:http://www.youtube.com/watch?v=VlKEO9jD4PY

Craiovenii plătesc taxe pentru parcările din urbe, chiar şi pentru cele din spatele blocurilor, iar sumele de bani ajung în conturile Primăriei Craiova, care nu pare deranjată de faptul că aceste parcări sunt inaccesibile. În funcţie de anotimp, din cauza gropilor, a zăpezii sau a bălţilor şi nămolului, parcările arată ca o fundătură de la ţară. Cu această problemă se confruntă şi proprietarii din cvartalul de blocuri 20 A-20 B, 21, 22, 23, 24 şi 25 situate pe bulevardul Oltenia din cartierul Craioviţa Nouă. Parcările blocurilor, dar şi aleile de acces către imobile sunt şi ele făcute praf. „Noi ne-am mutat în 1996 aici şi, cu siguranţă, de atunci nu s-a pus o lopată de bitum pe aceste alei. De fiecare dată când am solicitat acest lucru la primărie, ni s-a zis ori că s-au terminat fondurile de asfaltare, ori că a venit iarna şi nu mai pot să asfalteze. E bătaie de joc ce este pe lângă blocuri, când plouă faci slalom printre bălţi şi nămol“, a spus Mircea Militaru, locatar.

Cu nămolul până la gât

Parcările din spatele acestor blocuri sunt în aceste zile pline de bălţi şi nămol, mai ceva ca o mlaştină, prin care proprietarii sunt nevoiţi să treacă zilnic şi să-şi parcheze şi maşinile. Urmele adânci lăsate de roţi în mocirlă sunt semn că oamenii se luptă din greu să iasă din noroiul care se întinde până la scările blocurilor. „Uitaţi-vă ce este aici, nămol până la gât! Cu maşina să zicem că treci, o parchezi în mijlocul bălţii şi apoi cum faci? Cobori în baltă şi în nămol! E un chin. Au făcut frumos pe bulevard, dar când ajungi în spatele blocurilor te îngrozeşti. Gropile se adâncesc de la an la an, nămolul a acoperit până şi aleile. Administraţia locală ne promite şi atât!“, s-a plâns o locatară.
Locuitorii acestui cvartal de blocuri tânjesc de mult după o parcare amenajată, un spaţiu verde şi alei pavate, dar deocamdată rabdă.
„Eu şi toţi vecinii din aceste blocuri plătim 40 de lei pe an ca să ne parcăm maşinile. Unde se duc banii ăştia? Pietriş dacă puneau, şi nu era mocirla asta aici! Ori amenajau parcări, ori plantau ceva să nu mai fie arătura asta, că este ca o arătură. Ne-am învăţat să ridicăm din umeri, să înghiţim toate mizeriile şi să mergem mai departe, dar degeaba te zbaţi“, a explicat cu năduf Tudorel Văduva, locatar.

Vinieta de parcare

După achitarea taxei de parcare, proprietarul primeşte vinietă de parcare. Aceasta este de două feluri: pentru parcarea curentă a vehiculelor şi pentru parcarea ocazională a acestora, cea de-a doua fiind necesară şoferilor aflaţi în tranzit. Vinieta pentru parcarea curentă este valabilă  un an, iar vinieta pentru parcare ocazională va fi pe durată de o zi, o lună sau un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS