12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Jiul a depăşit digul la Coţofenii din Faţă

Dolj: Jiul a depăşit digul la Coţofenii din Faţă

Administrația Națională „Apele Române“, informează că pe secțiunea Beharca-Tatomiresti, aval de secțiunea Răcari, pe râul Jiu, în dreptul localității Coțofenii din Față, digul a fost deversat în doua amplasamente pe lungimi de circa 20 de metri. În timpul lucrărilor de supraînălțare cu saci de nisip de către formația de intervenție a Administrației Bazinale de Apă Jiu, din cauza erodării taluzului aval, într-una din zone s-a produs o breșă cu o lungime de aproximativ 7 metri. Având în vedere nivelurile ridicate ale apei pe zona îndiguită și stabilitatea afectată a sectorului de dig este imposibilă intervenția cu utilaje și oameni pentru închiderea acestei breșe. În continuare, se acționează pe dig în aval de breșă, pentru stabilizarea acesteia – supraînălțare locală.
Ca efect al producerii acestei breșe au fost inundate terenuri agricole (circa 500 de hectare), o casă nelocuită și o fermă de porci. Animalele au fost evacuate prin intervenția IJSU Dolj.
Din evaluările A.N. ”Apele Române”, reiese că nu vor fi afectate zonele locuite. Sunt avertizate preventiv localitățile Coțofenii din Față și Beharca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS