10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Craiova lacustră

http:http://www.youtube.com/watch?v=Dbs1oAdOHUA

Zeci de gospodării din Craiova au ajuns sub ape în urma ploilor din ultimele zile. Au fost afectate, ca de fiecare dată, zone întinse din cartierele Brestei şi Romaneşti, unde autorităţile locale nu s-au obosit până în prezent să facă un sistem de canalizare.
Ca de obicei, la fiecare ploaie mai serioasă, apele au acoperit imediat curţile mai multor craioveni care locuiesc pe strada Brestei, pe strada Fermierului şi pe Aleea I Fermierului, unde apa de pe stradă – că era să-i zicem carosabil, dar nu e decât pământ bătătorit – depăşea 30 de centimetri. La fel se întâmpla pe aleile IV şi VII Brestei, spre disperarea locuitorilor din aceste zone.

Water Parc în Brestei

„Întotdeauna a fost o problemă aici, în Brestei, cam prin dreptul numărului 500. Aseară (miercuri seară – n.r.) nici nu se mai vedea asfaltul de câtă apă era pe stradă. Îmi ajungea apa până la farurile maşinii“, a povestit Radu Cioarec.
„Aici e mai rău ca la ţară. Drumul e praf, gropile sunt una după alta“, l-a completat Claudiu Fuiorea.
„Locul ăsta parcă a fost uitat de toată lumea. De la ieşirea din oraş către Breasta şi mai departe e drumul ca-n palmă, de poţi să mergi cu maşina şi cu 200 pe oră. Da’ aici, pe strada Brestei, începând de la intersecţia cu strada Pelendava, parcă nici nu mai eşti în oraş. Apa se adună pe străzi cum dă ploaia şi, în loc să facă o canalizare, preferă s-o lase aşa şi să trimită cisternele să tragă apa cu pompa de pe stradă. La câtă motorină consumă ei, mai bine s-ar apuca să facă o canalizare“, a spus Constantin Firescu, un alt locatar din Brestei.
Am fi dorit să le oferim craiovenilor nemulţumiţi de această situaţie un punct de vedere al primarului Olguţa Vasilescu, însă primăriţa a refuzat să stea de vorbă cu reprezentanţii Gazetei de Sud.
Angajaţii Companiei de Apă Oltenia, sprijiniţi şi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, au venit în ajutorul oamenilor cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziţie. E vorba de trei vidanje, un utilaj tip Voma şi două motopompe, cu ajutorul cărora au încercat să degajeze şanţurile decantoare de pe marginea străzilor şi să extragă apa de pe drumuri.
Compania de Apă a intervenit şi în alte zone afectate de inundaţii – în cartierul Romaneşti, pe aleile 1 şi 2 Odessa, respectiv pe străzile Petrila şi Homer, dar şi în cartierul Bariera Vâlcii, pe aleea III Teilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS