12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUPDATE - Gorj: Gospodării afectate de inundaţii

UPDATE – Gorj: Gospodării afectate de inundaţii

UPDATE (16:05) Inundaţiile au afectat şi Drumul Comunal 675 C care face legătura între Roşia de Amaradia şi Seciurile. Şoseaua s-a surpat din cauza alunecărilor de teren generate de cantităţile mari de precipitaţii. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotoşman, a decis ca drumul să fie închis definitiv, întrucât există pericolul producerii unor accidente grave. Comuna Roşia de Amaradia este predispusă la alunecări de teren, zona fiind afectată şi de lucrări miniere. De asemenea, peste 400 de hectare de teren agricol cultivat cu grâu a fost ieri sub ape în localităţile Corneşti şi Buduhala. Autorităţile locale au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei şi pentru a evita ca gospodăriile din vecinătate să fie inundate. Mai multe gospodării au fost afectate astăzi de inundaţii şi în comuna Turcineşti, de lângă Târgu Jiu. Apa a atins în unele case înălţimea de un metru. Între casele inundate se află şi cea a prim-vicepreşedintelui Federaţiei Mine Energie, Ion Ruşeţ.


(9:56) Autorităţile locale şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervin în mai multe localităţi de pe raza judeţului Gorj pentru a evacua apa din câteva gospodării inundate. Potrivit reprezentanţilor ISU Gorj, la această oră se acţionează în trei zone: la cele trei blocuri ANL din Târgu Jiu, unde subsolurile au fost inundate şi la cinci gospodării din cartierul Panduraşul. De asemenea, un echipaj de pompieri se află la Drăguţeşti, satul Iaşi, pentru a evacua apa din beciul unei case. Au mai fost semnalate în această dimineaţă situaţii de inundare a unor curţi la Romaneşti şi la Bâlteni.

Pompierii au intervenit aseară şi la Fărcăşeşti, la o gospodărie în satul Valea cu Apă, la Bumbeşti-Jiu (patru subsoluri), fiind solicitaţi şi la cele trei blocuri ANL din municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor, la Drăgoieni au fost inundate cinci hectare de teren agricol prin revărsarea unui râu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS