10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUPDATE - Continuă protestele la Oltchim Râmnicu Vâlcea

UPDATE – Continuă protestele la Oltchim Râmnicu Vâlcea

UPDATE (11:05) Aproximativ 400 de angajaţi de la Oltchim au ales ca formă de protest în această dimineaţă blocarea Drumului Naţional (DN) 67 care leagă Râmnicu Vâlcea de Horezu, relatează Agerpres.ro. După ce liderul de sindicat Mihai Diculoiu i-a anunţat pe salariaţi că toate confederaţiile naţionale sindicale şi-au manifestat sprijinul şi solidaritatea cu protestatarii de la Oltchim, salariaţii au decis să părăsească incinta combinatului şi să blocheze Drumul Naţional Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu.

„Salariaţii au devenit extrem de tensionaţi pentru că nu au primit nici un răspuns la revendicările noastre, disperarea oamenilor care nu şi-au mai primit salariile de trei luni de zile şi care urmează să-şi piardă şi locurile de muncă e dificil de a mai fi controlată. Toate confederaţiile naţionale sindicale şi-au manifestat solidaritatea faţă de cererile noastre, domnul Hossu va fi mâine seară prezent la Râmnicu Vâlcea, iar joi vom picheta Guvernul României”, a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.


(9:41) Sute de angajaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea persoane au intrat în a doua săptămână de proteste, conform rtv.net. Ei sunt nemulţumiţi, în principal, de faptul că de trei luni au primit doar câteva sute de lei, iar acum au aflat că peste o mie dintre ei vor pleca acasă, iar 500 vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Nemulţumirea oamenilor este legată şi de faptul că ar trebui să primească, potrivit Contractului Colectiv de Muncă, între 6 şi 18 salarii compensatorii, însă administratorul judiciar a anunţat că nu are bani, iar oamenii vor primi cel mult trei salarii compensatorii.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber Oltchim, decizia de disponibilizare, care aparţine administratorului judiciar, este ilegală, relatează Mediafax.ro. „Noi am înţeles că peste 1.000 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă în perioada următoare: de astăzi sau de la 15 aprilie. Noi nu am fost anuntaţi încă oficial. Decizia este însă ilegală, deoarece nu a fost elaborat şi aprobat planul de reorganizare, iar decizia de disponibilizare nu a fost discutată cu sindicatele”, a declarat astăzi liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu. Acesta susţine că administratorul judiciar a anunţat că vor fi acordate, la disponibilizări, doar trei salarii compensatorii deoarece nu sunt fonduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS