17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTomograf privat de rezervă pentru Spitalul Judeţean Craiova

Tomograf privat de rezervă pentru Spitalul Judeţean Craiova

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova care ar avea nevoie de o tomografie computerizată ar trebui să ştie că aceasta se poate face chiar şi atunci când computerul tomograf (CT) al unităţii medicale nu funcţionează din diverse motive. În urma unei proceduri de licitaţie, spitalul a încheiat un contract pentru servicii de tomografie computerizată cu o clinică privată din Craiova. Conform anunţului de atribuire publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), Prima Medical a fost singura societate care a venit cu o ofertă, care a fost şi acceptată, valoarea contractului fiind de 612.903 lei, fără TVA.
Prin acest contract, Spitalul Judeţean s-a asigurat ca, în cazul în care tomograful din dotare, aflat încă în garanţie, se va defecta, până când firma care se ocupă de service va remedia problema, bolnavii internaţi să poată beneficia în continuare de investigaţiile de înaltă performanţă, dacă rezolvarea cazului o cere. Important de ştiut este însă faptul că bolnavii nu trebuie să plătească în cazul în care vor fi transportaţi pentru examen tomograf într-un alt centru. „Spitalul nu trimite pacienţii internaţi să plătească pentru tomograf. Întotdeauna, investigaţiile de înaltă performanţă au fost suportate de spital“, a precizat conf. dr. Florin Petrescu, managerul SCJU Craiova.
Acesta a mai precizat că valoarea contractului este prevăzută să acopere perioade lungi de timp în care tomograful spitalului nu ar putea funcţiona, dar că acest lucru nu este de dorit, şi că s-ar putea ca nici măcar 10% din suma din contract să nu fie nevoit să o plătească. „Un contract în afara spitalului pentru tomografia computerizată este normal. Avem un computer tomograf nou, care funcţionează de un an, dar e posibil ca şi la un lucru nou să mai apară defecţiuni, cum s-a mai întâmplat. Şi atunci, fiind un spital judeţean de urgenţă, cu adresabilitate mare, în momentul în care apare o defecţiune la CT de o zi, de două zile nu poţi să trimiţi bolnavii acasă, trebuie să-i rezolvi. De aceea am făcut acest contract cu clauze bine reglementate, care să ne acopere nevoile până când se rezolvă problema de către firma care se ocupă de garanţie. Să sperăm că nu vom avea probleme până la sfârşitul anului sau că nu vom cheltui nici măcar 10% din acei bani prevăzuţi“, a spus conf. dr. Florin Petrescu. Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova mai are garanţie un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS