17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea Antonela Costache rămâne în arest

Judecătoarea Antonela Costache rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, astăzi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a judecătoarei Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti, arestată preventiv într-un dosar de corupţie.
Solicitarea judecătoarei a fost respinsă pe motiv că este neîntemeiată.
Decizia CAB nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de fapte de corupţie, se află în arest după ce instanţa supremă le-a respins definitiv, în 20 martie, recursurile la măsura preventivă dată de CAB.
Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut măsura arestării preventive în cazul altor patru inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu.
De asemenea, instanţa supremă a admis recursul procurorilor în privinţa lui Marian Catrin, hotărând arestarea preventivă a acestuia.
Pe 28 martie, Tribunalul Bucureşti a a decis ca în acelaşi dosar să fie arestat preventiv şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache.
În 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).
Alături de acestea au mai fost arestaţi avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu. Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată atât de cei şase arestaţi, cât şi de procurorii anticorupţie, în cazul lui Marian Catrin.
Potrivit DNA, în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Daniel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, şi soţia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, precum şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu.
Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.
Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antoanela Costache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS