20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmează încă un giratoriu

Urmează încă un giratoriu

Strada Brazda lui Novac, aflată, în prezent, în reabilitare cu bani de la bugetul local, va avea trei sensuri giratorii

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a dezvăluit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria Craiova a decis să mai amenajeze un sens giratoriu pe strada Brazda lui Novac. Acest giratoriu – care va fi deocamdată unul temporar – urmează să fie amplasat la intersecţia străzilor Brazda lui Novac, 1 Decembrie 1918 şi Şerban Vodă, în apropierea sediului Universităţii „Spiru Haret“ din Craiova.
„Vom avea un giratoriu – deocamdată de probă – şi lângă „Spiru Haret”, pentru că acolo e nenorocire, nu se mai poate circula în perioada examenelor“, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Intersecţii lărgite pentru giratorii mai mari

Şefa executivului municipal susţine că, după reabilitarea străzii Brazda lui Novac, lucrare începută săptămâna trecută de Delta ACM din dispoziţia primăriţei, zona se va schimba foarte mult. Şi nu e vorba doar de instalarea unor giratorii, ci şi de lărgirea străzii pe unele porţiuni, ba chiar şi de amenajarea unor spaţii de parcare destinate special taxiurilor.
„O să vedeţi că strada Brazda lui Novac se va schimba foarte mult. Încercăm să o lărgim cât se poate. Mutăm deja doi stâlpi ai Luxtenului ca să putem să retragem un pic trotuarele din intersecţii, astfel încât giratoriile să fie mai largi şi să se fluidizeze traficul. Taximetriştii vor sta într-o alveolă special creată pentru ei. Ideea este să facem din Brazda lui Novac un bulevard adevărat“, a spus Olguţa Vasilescu.
Primăriţa a anunţat şi care vor fi următoarele străzi ce urmează a fi reabilitate: „Vor urma peste vreo două săptămâni lucrările de reabilitare ale străzilor Paşcani şi Tufănele, care sunt iarăşi artere importante“.
În perioada premergătoare lucrărilor de reabilitare a străzilor, Primăria Craiova urmează să elibereze autorizaţii de construire în regim de urgenţă pentru cei care au nevoie de spargerea străzilor pentru tragerea utilităţilor. „În această perioadă în care noi anunţăm că intră anumite străzi în reabilitare, vom elibera autorizaţii de construcţie în regim de urgenţă. Asta înseamnă că regiile noastre care au utilităţi acolo şi vor să schimbe vreo ţeavă pot să facă asta. De asemenea, dacă sunt persoane care vor să se branşeze la utilităţi, acestora li se aprobă autorizaţia de construcţie în termen de 24 de ore. Ideea este ca omul să ia autorizaţia cât mai repede, să nu apucăm să turnăm asfaltul şi după aceea se se mai trezească nu ştiu cine că vrea să se mai branşeze la vreo conductă“, a menţionat Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS