14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil în comă alcoolică

Copil în comă alcoolică

O plimbare prin pădure cu prietenii, după ghiocei, s-a încheiat la spital pentru un copil de șase ani din orașul Baia de Aramă. Băiețelul a mers cu câțiva prieteni să adune flori, iar la un moment dat se pare că unul dintre ei a scos o sticlă cu țuică și au băut pe rând. Mai mult însă a băut minorul, care a căzut într-o comă ce i-a pus viața în pericol.
Când și-au văzut prietenul căzut la pământ, ceilalți băieți au luat-o la fugă și l-au abandonat la marginea pădurii. Unul dintre ei a mers totuși acasă la cel mic și i-a anunțat pe părinți că fiului lor i s-a făcut rău. Un echipaj de la ambulanța Baia de Aramă l-a găsit pe minor în șoc hipotermic și în comă de gradul II. „Este vorba despre un minor care, din neglijența părinților, a băut alcool și a ajuns în stare gravă la spital“, a declarat Aurelia Veropaeva, director medical în cadrul SJA Mehedinți.
Copilul a fost transportat la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, după ce medicii din Baia de Aramă au reușit să îl stabilizeze.
„Am fost solicitați de colegii din Baia de Aramă să intervenim pentru preluarea unui copil de șase ani, care a fost găsit atât cu hipotermie, cât și cu comă de gradul II, după ce acesta a consumat alcool. Ce m-a surprins pe mine a fost faptul că mama nu era deloc îngrijorată, mai mult, a spus că băiețelul obișnuia să bea bere, ceea ce nu este deloc normal. Vă dați seama ce impact mare a avut alcoolul din țuică asupra creierului acelui copil de șase ani. Acum este internat la Pediatrie, unde este în continuare ținut sub vitamine și perfuzii“, a declarat Amina Nicolicea, medic în cadrul SJA Mehedinți.
Băiețelul este internat la secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, unde este îngrijit, iar cei de la Protecția Copilului Mehedinți vor prelua cazul și vor deschide o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS