16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO nouă repriză de demolări

O nouă repriză de demolări

http:http://www.youtube.com/watch?v=FpiKYQh0Cvw

Un număr de 15 chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova au fost desfiinţate ieri de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, împreună cu Compania de Apă Oltenia şi SC Termo Craiova SRL.
Chioşcarii au fost avertizaţi încă de joi să-şi dea jos construcţiile. Unii au înţeles şi s-au apucat în weekend-ul trecut să-şi demoleze singuri chioşcurile. Alţii, însă, n-au luat în serios dispoziţiile de demolare semnate de primarul Lia Olguţa Vasilescu, aşa că, ieri-dimineaţă, la ora 8.00, s-au trezit cu zeci de trimişi ai municipalităţii, pregătiţi cu tot ce le trebuie pentru o demolare în forţă.
„În cadrul acestei acţiuni de demolare sunt angrenate trei regii din subordinea municipalităţii. Sunt vizate construcţiile care nu au formele legale necesare pentru a ocupa un teren din domeniul public sau privat al municipiului Craiova“, a explicat Florin Lungu, noul director al RAADPFL Craiova.
Printre construcţiile vizate de „demolatorii“ RAADPFL s-a aflat şi cea mai mare construcţie amplasată pe domeniul municipalităţii – este vorba despre o clădire de circa 300 mp situată la intersecţia bulevardelor Carol I şi Dacia, aparţinând firmei Gina Flores.
Pentru a preîntâmpina orice posibilă formă de protest a proprietarilor de chioşcuri, la demolări au fost prezenţi şi zeci de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai Poliţiei Locale Craiova, gata oricând să intervină pentru restabilirea ordinii publice. Au fost aduse în zonele unde erau demolate astfel de construcţii ilegale şi ambulanţe, ba chiar şi maşini de pompieri, gata să stingă un eventual incendiu.
Directorul RAADPFL Craiova a avertizat că acţiunile de demolare a chioşcurilor ilegale vor continua în perioada imediat următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS