5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn fost polițist a scăpat de pușcărie

Un fost polițist a scăpat de pușcărie

http:http://www.youtube.com/watch?v=MA_DYatVDYQ

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare pe fostul ajutor al şefului de post din comuna doljeană Piscu Vechi, trimis în judecată pentru ucidere din culpă.
Stelian Surugiu, fostul ajutor al şefului de post din Piscu Vechi, a fost trimis în judecată în mai 2010 pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, cu o lună înainte, a lovit cu maşina şi a ucis o femeie care se deplasa pe o bicicletă pe DN 55A.
Cercetările în cazul poliţistului doljean au fost făcute de procurorii Parchetului General, care au consemnat în rechizitoriu că victima, Victoria Mitran, de 51 de ani, a fost lovită în momentul în care poliţistul a efectuat o manevră de viraj la dreapta, fără să se asigure, în timp ce circula cu viteză excesivă – 140 km/h. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că, în momentul accidentului, poliţistul avea o îmbibaţie alcoolică între 1,20-1,25 grame pe litru alcool pur în sânge, iar după producerea impactului acesta şi-a continuat deplasarea, părăsind locul faptei. După ce a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii decembrie 2010, Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi condamnat pe inculpat. Pentru infracţiunile comise a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi a fost obligat să le achite moştenitorilor victimei, împreună cu societatea de asigurări, daune morale şi despăgubiri materiale de aproximativ 50.000 de lei. Atât poliţistul, cât şi părţile civile din dosar au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care, în iunie 2012, a hotărât să reducă pedeapsa inculpatului la doi ani de închisoare cu executare.
De data aceasta, inculpatul, care între timp a demisionat din cadrul IPJ Dolj, a făcut recurs, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia magistraţilor bucureşteni a fost să menţină pedeapsa dată de Curtea de Apel Craiova, însă au dispus suspendarea executării celor doi ani de puşcărie. Stelian Surugiu a fost arestat preventiv pe 9 aprilie 2010 şi a stat în arest până pe 27 mai 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS