12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulgaria: a şasea persoană care îşi dă foc

Bulgaria: a şasea persoană care îşi dă foc

Un bărbat de 41 de ani şi-a dat foc în oraşul bulgar Silistra, devenind a şasea persoană care protestează în acest fel faţă de sărăcia şi corupţia care au dus la demisia guvernului. Bărbatul al cărui nume nu a fost dat publicităţii era şomer, avea un copil şi fusese internat la un spital din Varna, anunţă realitatea.net.
Cazul bărbatului care şi-a dat foc la Silistra nu este unul singular. Cu doar două zile înaintea, un altul, de 59 de ani, din localitatea Bobovdol şi-a dat şi el foc în semn de protest. Iar înaintea lui, alte trei persoane au murit după ce s-au autoincendiat.
„Până acum nu am avut un precedent în istoria noastră ca oamenii să se manifeste atât de radical împotriva ordinii sociale existente dându-şi foc. Aşa ceva nu poate fi explicat prin vreo caracteristică naţională”, a spus Haralan Alexandrov, antropologist.
Moartea lui Plamen Goranov, un fotograf şi alpinist în vârstă de 36 de ani, a şocat în mod special populaţia. El a devenit simbolul protestelor extreme care au cutremurat ţara în ultimele săptămâni. Autoincendierea, care atrage după sine o moarte cumplit de dureroasă, a devenit o formă supremă de protest politic şi social.
Oamenii se plâng de veniturile foarte mici, dar mai importante par să devină acuzaţiiile aduse politicienilor privind menţinerea unui sistem corupt în întreaga perioadă ce a trecut de la prăbuşirea comunismului în 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS