Acasă Local Recolta Ostroveni, mândria comunei

Recolta Ostroveni, mândria comunei

Clubul Sportiv (CS) Recolta Ostroveni, fondat în acelaşi an ca Universitatea Craiova 1948, sub denumirea de Club Atletic Orăşani – CAO, este mândria comunei din Lunca Dunării. Echipa de fotbal, care evoluează în culorile tradiţionale galben-verde, joacă în Liga a IV-a şi luptă an de an pentru accederea în play-off-ul campionatului. Preşedinte de onoare al clubului este primarul Gheorghe Oprescu (74 de ani), pe vremuri fotbalist la Recolta. „Am activat în tinereţe pe postul de extremă dreaptă. Este o tradiţie în familie, pentru că băieţii mei au fost şi ei fotbalişti. Avem o bază sportivă care include teren de fotbal, teren sintetic, teren de dimensiuni reduse pentru copii, vestiare, cameră pentru arbitri, toalete, cameră de duşuri cu apă încălzită cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Pe stadionul de la Ostroveni vin să joace fotbal şi amatori din localităţile vecine (Sadova, Bechet), echipele poliţiştilor, profesorilor etc.“, a precizat primarul Oprescu. În fiecare vară, la finalul lunii iulie, la Ostroveni se organizează Turneul memorial „Cristi Neamţu“, în memoria fostului portar al Universităţii Craiova, a cărui mamă este din localitate. La această competiţie participă echipe din ligile româneşti, dar şi din Bulgaria şi Franţa. Anul trecut, echipa franceză La Montoye a participat la acest turneu, iar anul acesta fotbaliştii de la Recolta sunt invitaţi în Franţa. De la Ostroveni s-au lansat în fotbalul mare mai mulţi fotbalişti, cel mai cunoscut dintre ei find George Biţă, fost fotbalist la Electroputere şi Universitatea Craiova, antrenor la Universitatea Craiova, Alro Slatina şi CS Severin.
Recent, fundaşul Robert Vulpe (20 de ani), fost jucător la Universitatea Craiova şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi Recolta Ostroveni, a plecat în prima ligă din Lituania, la clubul FK Tauras Taurage.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version