8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMeditaţii pentru profesorii care susţin definitivatul

Meditaţii pentru profesorii care susţin definitivatul

Cadrele didactice care susţin pe 18 iulie examenul de definitivat pot beneficia de cursuri gratuite de pregătire

Şedinţele de pregătire sunt organizate la cererea Ministerului Educaţiei, ca urmare a schimbărilor majore intervenite în ultimul timp în metodologia de examen. Este vorba de scăderea vechimii la catedră de la doi ani la un an pentru susţinerea acestui grad şi creşterea notei de promovare cu un punct, de la 7 la 8. La nivelul judeţului Dolj, înainte de a intra în orarul de pregătire pentru această sesiune, candidaţii sunt obligaţi să participe astăzi la o sesiune de informare, care are loc în amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, de la ora 10.00.

Centrele de meditaţii

În ceea ce priveşte meditaţiile, acestea sunt asigurate de profesori formatori de la diverse unităţi de învăţământ din Craiova. Astfel, pregătirea pentru arte se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“, pentru matematică şi ştiinţe – la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, la ştiinţe socio-umane şi discipline tehnice – la Liceul „Matei Basarab“, la educaţie fizică şi sport, limba engleză şi limba franceză – la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“. Pentru cadrele din învăţământul preşcolar, pregătirile se vor face la Grădiniţa nr. 44 Eden, pentru cadrele din învăţământul primar – la Şcoala Gimnazială „Traian“, iar pentru limba română, limba latină şi pentru profesorii documentarişti – meditaţiile se vor face la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.

În ce constă pregătirea

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la cursurile de pregătire se vor dezbate modelele de subiecte publicate de Ministerul Educaţiei şi se vor rezolva alte variante asemănătoare, propuse de profesorii formatori. Pregătirile vor avea loc pe 23, 24, 30 şi 31 martie, între orele 10.00 şi 13.00. Anul acesta, în judeţul Dolj, la examenul de definitivat s-au înscris 157 de candidaţi. Subiectele şi baremele pentru examenul scris sunt realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, ca şi anul trecut. Schimbarea a dus însă la o scădere a procentului de promovare, anul trecut, din 148 de candidaţi înscrişi în Dolj, doar 86 au promovat examenul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS