13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevă din Dioşti, bătută de profesor

Elevă din Dioşti, bătută de profesor

O elevă din clasa a VI-a, Evelina Năstase, de la Şcoala Gimnazială Radomir, comuna doljeană Dioşti, susţine că a fost bătută în cancelaria unităţii de învăţământ de un profesor care nici măcar nu îi preda la clasă. Directorul unităţii de învăţământ din Radomir, Valentin Tuţulescu, spune că „dascălul i-a aplicat corecţia elevei, pentru a se răcori, având un conflict mai vechi cu mama acesteia“. Acelaşi lucru susţine şi mama fetei, Mihaela Năstase. Femeia susţine că totul a pornit de la faptul că nu a dorit ca fiica ei să facă ore de limba romani, disciplină pe care o predă profesorul acuzat de agresiune, Biră Mitrică.
„Domnul profesor mi-a făcut mie nişte cereri semnate fals, cum că vreau să îmi înscriu fiica la cursurile dumnealui. Le-am descoperit şi am retras-o, ceea ce l-a deranjat“, a povestit femeia. De aici şi până la conflictul cu eleva se pare că nu a fost mult. Mama fetiţei povesteşte că vineri, 15 martie, fiica sa a fost chemată în cancelarie pentru a da detalii despre un mic incident petrecut în şcoală. „Fetiţa era în pauză, la geam cu încă un băiat. Acest coleg al ei a strigat după alţi doi elevi, care erau în curte. În apropierea şcolii se afla o profesoară care aştepta ocazia şi care ar fi înţeles că a fost înjurată de băieţel. Dascălul respectiv şi-a anunţat colegii şi o doamnă profesor de engleză i-a chemat să dea detalii. În acest context, profesorul Mitrică a sărit asupra fetei, a considerat-o şi pe ea vinovată şi a luat-o la palme“, susţine Mihaela Năstase. Mama fetei spune că Evelina a scăpat din mâinile agresorului la intervenţia profesorului de engleză.

Anchetă în şcoală

Pentru acest incident profesorul de limba romani, Biră Mitrică, a fost reclamat de mama fetei la poliţie şi la conducerea unităţii de învăţământ. În unitatea de învăţământ a început o anchetă. Directorul şcolii spune că are declaraţii contradictorii. „Fata susţine că a fost bătută, profesorul spune că nu“, a precizat managerul Valentin Tuţulescu. De altfel, profesorul incriminat spune că „totul este înscenarea mamei, care nu vrea să-şi dea fata la orele de istoria şi civilizaţia romilor“. „Nu eu am agresat fata. E o minciună. De fapt, această elevă îmi agresează mie verbal fata, care este în clasa a III-a. O face mereu handicapată când iese de la şcoală“, susţine profesorul Biră.
Managerul unităţii de învăţământ spune că profesorul de limba romani este agresiv. „Uneori depăşeşte limitele. Este foarte agresiv, în special verbal. Şi la adresa mea, şi la adresa cadrelor didactice“, susţine Valentin Tuţulescu. Managerul şcolii spune că la nivelul şcolii se va întruni o comisie de cercetare pentru a stabili dacă dascălul se face vinovat şi va aplica sancţiuni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS