12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Brazda lui Novac, în reabilitare

Strada Brazda lui Novac, în reabilitare

Delta ACM urmează să schimbe bordurile, să repare trotuarul şi să refacă asfaltul

Muncitorii de la Delta ACM ‘93 Bucureşti au început ieri lucrările de reabilitare a străzii Brazda lui Novac. Artera urmează să fie reparată pe întreaga sa lungime, adică de la intersecţia cu strada Amaradia (zona Bisericii Belivacă) până la intersecţia cu bulevardul Dacia (în apropierea fostei Regii de Tutun). Finanţarea lucrărilor nu provine din fonduri europene, ci din bugetul Primăriei Craiova, fiind executată de Delta în baza contractului-cadru de asfaltări pe care l-a încheiat pe patru ani cu municipalitatea.
„Reabilitarea străzii Brazda lui Novac se află pe lista de priorităţi a primarului Lia Olguţa Vasilescu pentru anul 2013. Lucrările vor lua amploare imediat ce vremea o va permite. Se doreşte atât înlocuirea bordurilor şi reparaţia trotuarelor, cât şi refacerea covorului asfaltic“, a precizat Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Potrivit unor surse din primărie, se pare că Olguţa Vasilescu le-ar fi cerut constructorilor să repare strada într-un ritm cât se poate de alert, mai ceva ca pe strada Constantin Brâncuşi. Ba chiar le-ar fi dat de înţeles că n-ar strica să finalizeze lucrarea înainte de Paşte. Poate de aceea muncitorii de la Delta lucrau ieri cu spor la scoaterea bordurilor. Pentru a-şi putea desfăşura activitatea, constructorii au procedat chiar la închiderea străzii Brazda lui Novac de la intersecţia cu strada Amaradia până la cea cu strada Vulturi. Spre după-amiază, muncitorii începuseră deja montarea noilor borduri.

„Adresaţi-vă primăriei!“

Probabil mult prea ocupaţi să-şi bea cafelele ori să stea la vreo bârfă pe holurile municipalităţii, funcţionarii din Primăria Craiova au „uitat“ din nou să facă publică această restricţie de circulaţie. Craiovenii care locuiesc sau trec cu treabă prin zonă au avut ieri parte de o surpriză: o imensă basculantă de la Delta ACM era trasă de-a curmezişul străzii, făcând imposibil accesul dinspre Amaradia.
„Nu înţeleg de ce ăştia de la primărie n-au anunţat şi ei din timp că închid strada. Ar trebui să fie în slujba noastră, că doar din impozitele noastre îşi iau ei salariul, dar se pare că li s-a urcat la cap“, spunea şoferul Marius Mândrulescu, nemulţumit că nu poate intra cu maşina către sediul de pe strada Vulturi al Poliţiei Judeţene.
„Nu e vina noastră. Noi doar executăm lucrarea! În ceea ce priveşte închiderea străzii, adresaţi-vă primăriei!“, îi recomanda unul dintre angajaţii Delta ACM, în timp ce se chinuia să extragă o bordură cu târnăcopul.
Reprezentanţii Primăriei Craiova n-au dorit să comenteze în nici un fel faptul că n-a fost anunţată închiderea unei porţiuni din strada Brazda lui Novac.

Nepăsare-n fruntea urbei

De fapt, modificările rutiere fără nici un avertisment au devenit o modă la Primăria Craiova. Săptămâna trecută, municipalitatea a instalat două sensuri giratorii în oraş – unul pe bulevardul Dacia, la intersecţia cu strada Bariera Vâlcii, iar altul pe strada Anul 1848, la intersecţia cu strada General Magheru. Profitând de o atitudine mult prea îngăduitoare din partea primăriţei Olguţa Vasilescu, şi atunci, ca şi acum, funcţionarii primăriei nu s-au obosit să-i anunţe în vreun fel pe cetăţeni cu privire la aceste modificări ce ţin de sistematizarea circulaţiei.
În definitiv, de ce trebuie neapărat informaţi cetăţenii cu privire la aceste modificări? Află ei şi singuri!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS