15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucureşti: Inaugurarea Pontificatului Papei Francisc la Catedrala Sf. Iosif

Bucureşti: Inaugurarea Pontificatului Papei Francisc la Catedrala Sf. Iosif

Cu ocazia inaugurării Pontificatului Sanctității Sale Papa Francisc, astăzi, la ora 18.30, în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București se va celebra Sfânta Liturghie solemnă, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Catedralei.
Sfânta și dumnezeiasca Liturghie va fi prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care vor fi în altar E.S. Francisco Javier Lozano, Nunțiu Apostolic în Romania, PS Mihai Frățilă, episcop greco-catolic al Vicariatului de București, PS Cornel Damian, episcop romano-catolic auxiliar de București.
Papa Francisc a fost ales Suprem Pontif al Bisericii Catolice în seara de miercuri, 13 martie 2013, de către cardinalii electori reuniţi în conclav. Sfântul Părinte a ales să inaugureze pontificatul la 19 martie, când în Biserica Catolică este sărbătorit Sfântul Iosif, patron al Bisericii Universale, adică al Bisericii Catolice din lumea întreagă. De altfel, Papa Francisc a decis ca pe stema lui papală să fie reprezentată o floare de nard, simbol care îl indică pe Sfântul Iosif
Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti a fost consacrată la 15 februarie 1884, şi dedicată Sfântului Iosif, soţul Sfintei Fecioare Maria şi patronul Bisericii Universale, cu hramul la 19 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS