15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Săptămâna aceasta avem, în principal, recomandări muzicale, însă evenimentul care sparge gheaţa este sportiv. Astăzi, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă din Craiova are loc All Star Game, confruntarea baschetbalistică dintre Nord şi Sud. Cele două echipe reprezentative vor fi formate din cei mai buni 14 baschetbalişti şi doi antrenori din campionatul intern. Organizatorii au pregătit pentru cei peste 4.000 de spectatori multe surprize şi momente speciale: concerte, concursuri de aruncări de 3 puncte şi de slam dunk. Evenimentul se va încheia cu un cocteil cu scop caritabil, organizat de Rotary Club Craiova Probitas, la care vor fi scoase la licitaţie obiecte de artă şi articole sportive oferite de vedete. Fondurile obţinute din licitaţie şi vânzarea biletelor VIP vor fi folosite pentru renovarea şi dotarea cu aparatură medicală a Clinicii de Pediatrie din Craiova.
Tot în această seară, Tudor Gheorghe susţine un spectacol la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. De la ora 19.00, maestrul vă cântă despre „Ce-am avut şi ce-am pierdut“,  într-un concert inspirat din poezia lui Marin Sorescu.
Ziua de mâine aduce două concerte. Unul dintre acestea face parte din turneul naţional susţinut de Loredana în această lună şi urmează să se desfăşoare la Casa de Cultură a Studenţilor. Playlist-ul va conţine toate hiturile artistei, dar şi melodii de pe noul album, „Dragoste“.
Celălalt eveniment muzical de  marţi se întâmplă în Pub’s Pub, de la ora 22.00, unde sunteţi poftiţi la o… „Vacanţă Muzicală“. Acesta este numele formaţiei alcătuite din Radu Pietreanu şi Cristi Pup, care ajung pentru prima dată în Craiova în această formulă. Cu ocazia concertului, Vacanţa Muzicală îşi va lansa albumul „Nevastă şi amantă“.
Continuăm seria concertelor cu evenimentul de miercuri seară, din Cafe Play, programat pentru ora 21.00. Invitaţii sunt cei de la Nightlosers, care promit un show de blues ardelenesc de neuitat.
Ajungem la ziua de vineri, când are loc obişnuitul concert simfonic la Filarmonica „Oltenia“. De la ora 19.00, melomanii vor audia lucrări aparţinând celebrilor compozitori Mozart, Beethoven şi Berlioz. Olandezul Josef Suilen este cel care va dirija orchestra, iar pianista Dana Borşan se va afla în ipostaza de solistă.
În aceeaşi seară de vineri, de la 21.30, la Patrick’s Pub are loc un show de stand up comedy pus la cale de Cristian Dumitru, care promite „Umor, nu glumă“.  
Săptămâna se încheie cu două piese de teatru. Sâmbătă se joacă „Tartuffe“, iar duminică are loc spectacolul „Caligula“. Ambele se desfăşoară în sala „Amza Pellea“ a Teatrului „Marin Sorescu“, de la ora 18.30.
Să aveţi o săptămână frumoasă!
 Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS