13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuptători K1, în arest

Luptători K1, în arest

Campionul balcanic la K1 Marian Şerban şi luptătorul K1 Florin Boboc au fost arestaţi preventiv vineri seară, la propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care i-au acuzat că fac parte dintr-un grup infracţional transfrontalier care se ocupa cu traficul de minori între România şi Germania. Alături de cei doi sportivi, în acest dosar mai este cercetat şi Vasilică Begiu, patron și antrenor secund la Asociația Club Sportiv Respect Gym din Bănie.
Cei trei au fost ridicaţi joi dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute de ofiţerii BCCO Craiova la domiciliile acestora din Craiova şi localităţile doljene Coşoveni şi Gherceşti. Procurorii au reţinut că, „începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club sportiv din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani, precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite“.
Din cercetările făcute până în acest moment de procurorii DIICOT s-a stabilit că, între anii 2009 şi 2013, împreună cu un cetăţean german, suspecţii au racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania, pe raza oraşului Berlin şi a localităţilor limitrofe, mai multe victime majore şi minore. Anchetatorii estimează că numărul victimelor sportivilor este în jur de 200, de pe urma acestora învinuiţii obţinând aproximativ 150.000 de euro. Vineri, procurorii au hotărât să ceară arestarea preventivă a celor doi luptători, mandatele de arestare preventivă fiind emise vineri seară de Judecătoria Craiova. Avocaţii celor doi sportivi au făcut deja recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova, care se va judeca astăzi la Tribunalul Dolj.
În acest caz, se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism în formă agravantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS