22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Voinea: Pentru România, Gazeta de Sud este un fenomen

Adrian Voinea: Pentru România, Gazeta de Sud este un fenomen

Directorul general al  Gazetei de Sud a explicat într-un discurs ferm, argumentat, dar în acelaşi timp plin de căldură, reţeta succesului Gazetei de Sud.

„Bună seara! Vă mulţumesc că sunteţi aici, alături de noi. Aş vrea să mulţumesc – şi aici ar trebui să urmeze o listă cu oameni importanţi pentru noi, dar toţi cei aflaţi astă-seară aici sunt oameni importanţi pentru noi, iar a vă aminti pe toţi este un demers care m-ar duce în zori.
 
Dragi invitaţi, dragi colegi de izbândă,
 
Pentru mine, Gazeta de Sud a început ca o provocare, a fost o luptă şi acum o privesc ca pe o victorie a profesionalismului şi a eticii într-o afacere de presă.
Mulţi ani la rând, la Gazeta de Sud raportul dintre oamenii de vânzări şi jurnalişti a fost de unu la zece. Cu alte cuvinte, pentru fiecare zece redactori exista un singur consultant de vânzări. A fost nevoie să apară nişte oameni extraordinari, care au construit şi s-au menţinut sub numele de Dream Team – echipa de vis a publicităţii – pentru ca astăzi raportul să ajungă la unu la unu.
De ce este important acest lucru, de ce este el, poate, cea mai importantă schimbare din istoria noastră de până acum?
Presa există pentru a servi interesul public. Dar ca să poţi face acest lucru, trebuie să fii independent financiar. Noi tratăm Gazeta de Sud ca pe o afacere, suntem independenţi financiar şi asta ne asigură independenţa editorială.
Dumneavoastră știţi, şi oamenii politici care se află aici ştiu cel mai bine, că nimeni, niciodată, nu a putut comanda un articol în Gazeta de Sud (doar dacă a trecut pe la casierie şi articolul a fost marcat ca publireportaj).
Reporterilor Gazetei de Sud nu le-a dictat decât propria conştiinţă. Chiar dacă, de multe ori, colegii de la vânzări s-au simţit frustraţi şi am pierdut contracte mari după dezvăluirile apărute în ziar.
Da, am pierdut mulţi bani servind un sigur stăpân: comunitatea în care trăim. Nu facem asta aşteptând aplauze ca răsplată. De obicei, nu vin. Jurnalismul e o îndeletnicire ciudată. Aşa cum spunea un coleg, este un mod de viaţă, nu o meserie.
Implicarea mea în activitatea editorială a Gazetei de Sud constă în a veghea asupra eticii, deontologiei, respectării demnităţii umane. Atât. Privesc ziarul cu ochii cititorului. Ca şi dumneavoastră, citesc Gazeta dimineaţa, la cafea. Este greu de crezut, când la mari trusturi de presă se întâmplă altceva.
Uneori îmi place ce văd în ziar, alteori nu, dar de fiecare dată sunt convins că toţi colegii mei au încercat, cu bună credinţă, să exprime un adevăr care să ajute comunitatea.
Şi asta face din ei, redactorii Gazetei de Sud, cei mai buni jurnalişti din Oltenia.
 Nu pot să fiu modest şi, din apreciere pentru ei, trebuie să constat că, pentru România, Gazeta de Sud este un fenomen. Iar eu sunt mândru că fac parte din echipa celui mai puternic cotidian regional din această ţară. În timpul în care cotidianul Adevărul vinde 14.360 de exemplare zilnic, Evenimentul zilei – 14.427, Ziarul Financiar – 8.323, sunt mândru că media vânzărilor zilnice a Gazetei este de 13.207 exemplare.
 Trăim în vremuri de criză. Trustul Media Sud a ajuns de la 400 de angajaţi la 150. Am suferit, la fel ca majoritatea companiilor din Oltenia, la fel ca mulţi dintre dumneavoastră. Dar ne adaptăm şi ne ridicăm împreună. Am creat noi locuri de muncă, am reînfiinţat reţeaua proprie de distribuţie a abonamentelor. Ne pregătim de lansarea televiziunii GDS TV şi vom extinde redacţiile judeţene. La sfârşitul anului trecut, am achiziţionat echipamente tipografice în valoare de peste 50.000 de euro. Vom relansa, în curând, pagina web a ziarului, care este vizitată zilnic de peste 30.000 de persoane.
 Acţionarii investesc şi, cu sprijinul lor, anul acesta vom achiziţiona un studio de televiziune complet echipat. GDS TV devine realitate. Succesul revistei Oltenia Business, recunosc, ne-a surprins şi pe noi. Relansarea Radio Sud, cu o nouă grilă concentrată pe ştiri locale şi cu şase dezbateri în fiecare săptămână, ne face mai utili pentru comunitatea în care trăim.
 Dar nici una dintre realizările noastre nu ar fi fost posibilă fără trei factori esenţiali: oamenii de afaceri olteni, cititorii Gazetei de Sud şi acţionarii noştri.
 Domnul George Constantin Păunescu a investit fără să intervină vreodată în politica editorială. Domnul Bobby Păunescu, omul care se ocupă de afacerile media ale grupului, ne-a adus un suport de vitalitate şi de optimism. Le mulţumesc pentru tot sprijinul şi pentru spiritul filantropic de care dau dovadă. Cititorii nu ştiu, dar acestor oameni le datorează existenţa de 18 ani a Gazetei de Sud.
Vreau să mulţumesc celor care, deşi în multe momente le-am stricat buna dispoziţie cu criticile noastre, au avut astăzi puterea şi deschiderea de a fi alături de noi. Este o dovadă de înaltă ţinută morală.
Mă înclin în faţa unor asemenea oameni, care nu ne văd ca adversari, ci ca parteneri în slujba comunităţii.
 Vă mulţumesc, dragi invitaţi, pentru că sunteţi, de 18 ani, alături de noi!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS