21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNicolae Prelipceanu, invitat la TNC

Nicolae Prelipceanu, invitat la TNC

Poetul Nicolae Prelipceanu, laureat recent cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu“, care s-a acordat pe 15 ianuarie la Botoșani, este invitatul „Duminicilor de poezie în teatru“, proiect inițiat în 2010 de Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Evenimentul are loc duminică, 17 martie, începând cu ora 11.00, în sala „Ion D. Sîrbu“. Biletele la acest eveniment se găsesc la agenţia teatrală, preţul unuia fiind de zece lei.
Poetul va conferenţia despre poezie, literatură, viață și va citi din poemele sale. Totodată, actorii Mirela Cioabă și Angel Rababoc vor oferi un recital din creația poetului. Alături de Întâlnirile SpectActor, „Duminici de poezie în teatru“ este un proiect important al TNC, în cadrul căruia au fost invitați, până acum, Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Mircea Dinescu și Nora Iuga.
Nicolae Prelipceanu s-a născut pe 10 august 1942, la Suceava. Este absolvent al Facultății de Filologie din Cluj, secția limba și literatura română. A debutat în revista Contemporanul, cu poezie, scriind, în timp, şi proză, precum volumele „Zece minute de nemurire“ sau „Vara unui fost campion de pian“. În prezent este membru în structurile de conducere ale Uniunii Scriitorilor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS