12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecidivist, judecat pentru mituirea unui poliţist

Recidivist, judecat pentru mituirea unui poliţist

http:http://www.youtube.com/watch?v=F3jYGRoXoBg

Bărbatul din comuna doljeană Unirea care, la sfârşitul lunii februarie, a încercat să-l „ungă“ pe şeful de post cu 1.600 de lei pentru a-i scăpa nepotul de un dosar penal, a fost trimis în judecată pentru dare de mită

Marin Pelea, de 42 de ani, din comuna doljeană Unirea, a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupție Dolj pe 25 februarie, când agentul Cătălin Cică, şeful postului de poliţie din localitate, a sesizat că bărbatul încerca să-l mituiască pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal întocmit pe numele lui Vasile Ică, nepotul acestuia. Tânărul se alesese cu un dosar după ce fusese depistat conducând un autoturism deşi nu avea permis de conducere.
În aceeaşi zi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au emis o ordonanţă prin care s-a autorizat atât interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Pelea, cât şi înregistrarea audio-video a discuţiilor inculpatului cu şeful de post.
O zi mai târziu, pe 26 februarie, la postul de poliţie, s-au prezentat, Pelea şi nepotul său unde acesta din urmă trebuia să dea o declaraţie. Pelea a trecut direct la subiect şi i-a propus agentului Cică să nu trimită dosarul nepotului său la procuror în schimbul unei sume de bani. „Mie spune-mi preţu’ şi cât ceri, atâta îţi dau! Cin’şpe e bine?“, a întrebat Pelea, iar când poliţistul a întrebat „Ce cin’şpe?“, a răspuns „Milioane“. „Păi şi nu e bine cin’şpe milioane pentru ca dosarul ăsta să nu mai fie, să nu mai… di colo colo?“, a mai întrebat Pelea. Văzând că poliţistul o ţinea pe a lui şi susţinea că trebuie să soluţioneze dosarul, Pelea a plecat, nu înainte de a promite că se va întoarce ca să mai discute.
S-a întors în jurul orei 15.30 şi i-a pus poliţistului pe birou suma de 1.600 de lei, moment în care au intrat ofiţerii de la Anticorupţie şi procurorul. În faţa poliţiştilor, Pelea a susţinut că banii reprezintă un împrumut cerut de poliţist. Scuza sa nu a ţinut, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Mituitorul, condamnat pentru… conducere fără permis

Ulterior, oamenii legii au aflat de ce Pelea voia musai să-şi scape nepotul de dosarul penal întocmit pe numele său: Ică era la al doilea dosar de conducere fără permis. În primul dosar tocmai primise o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare, iar, dacă era trimis în judecată şi în al doilea, avea şanse mari să primească o pedeapsă cu executare.
Săptămâna trecută, după încheierea cercetărilor, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a lui Marin Pelea pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar marţi, instanţa a hotărât să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului.
Marin Pelea este şi el tot la al doilea dosar penal. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Calafat în aprilie, anul trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi refuzul recoltării probelor biologice. Pelea nu a făcut recurs împotriva sentinţei, care a rămas definitivă. Potrivit legii, dacă va fi condamnat în dosarul de dare de mită, judecătorii îl vor obliga să execute şi cei doi ani de închisoare. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă pentru 1 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS