Acasă Local Parchetul face anchetă în cazul medicului agresat

Parchetul face anchetă în cazul medicului agresat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis o anchetă în cazul medicului agresat de un pacient. Aurelian Udriştoiu, şeful Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a fost agresat luni seară de un tânăr, de 36 de ani, din Bucureşti. Bărbatul venise să îşi ridice analizele şi şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu modul în care medicul i-a explicat rezultatele analizelor. Potrivit anchetatorilor, tânărul, de 36 de ani, l-a agresat pe angajatul unităţii medicale, aplicându-i medicului o lovitură cu palma peste faţă. La faţa locului au fost chemate o echipă de pază şi una de jandarmi. Agresorul şi-a recunoscut fapta şi s-a ales cu dosar penal pentru lovire. Motivând că a lucrat mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii, bărbatul de 36 de ani a refuzat să vorbească în limba română cu oamenii legii. Singurul lucru în limba română au fost declaraţia scrisă care i-a fost luată. Ulterior, tânărul a fost internat la Secţia psihiatrie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Medicul, internat la ORL

Medicul Aurelian Udriştoiu a declarat că este pentru prima dată când i se întâmplă să fie agresat de un pacient, mai ales că activitatea sa nu presupune un contact permanent cu bolnavii, ci mai mult muncă de laborator. „O persoană necunoscută a intrat peste mine în cabinet. De dimineață a solicitat o analiză. Nu a venit la timp să ia rezultatul și m-a întrebat dacă au ieșit bine. I-am spus ce i-a ieșit la analize și instantaneu m-am pomenit cu el că îmi dă o palmă de cădeam dacă eram în picioare. Mi s-a umflat obrazul, s-a înroșit. El credea că are leucemie și eu i-am spus altceva. Nu am intrat în polemică cu dânsul, am chemat poliția și paza. Am fost la UPU după ce m-a agresat pacientul. Am dat o declarație la poliție și la jandarmerie. Au venit jandarmii, ne-au luat declarații. De față cu jandarmii s-a răstit la mine și mi-a zis că el este agent Mosad în Tel Aviv. A fost lovire în timpul serviciului, o să merg și la Medicina Legală”, a declarat medicul care, de asemenea, este internat la Secţia ORL, din cadrul aceluiaşi Spital Judeţean.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version