16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevă găsită spânzurată

Elevă găsită spânzurată

O elevă, de 13 ani, care învăţa la Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Jiu, a fost găsită ieri, de tatăl său,spânzurată. Adriana Singuran mai avea câteva ore până să meargă la şcoală şi fusese sunată cu insistenţă de tată, să se trezească mai devreme pentru a-şi face ultimele teme, înainte de a pleca de acasă. Fata locuia, împreună cu părintele ei, într-o casă din cartierul târgujian Vădeni. Mama copilei se află la muncă în Italia şi obişnuia să vină în ţară o dată la câteva luni, pentru a-şi vedea fiica. De altfel, şi Adriana a mers în Italia, la mama sa, de mai multe ori, pentru a locui împreună. În ultimele luni, fata nu mai era atât de sociabilă şi la şcoală avea un comportament mai degrabă rezervat. „Era o fată deosebită, o colegă deosebită, un copil deosebit. La şcoală nu avea nici un fel de probleme. Am încercat să găsesc o explicaţie şi singurul lucru care îmi vine în minte este legat de plecarea mamei ei“, a declarat Maria Drăgulescu, director adjunct la Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Jiu.

Tatăl a găsit-o spânzurată cu o eşarfă

Tatăl fetei a încercat ieri-dimineaţă să ia legătura cu fiica sa, sunând cu insistenţă pe telefonul ei mobil. Văzând că nu îi răspunde nimeni, a decis să plece de la serviciu şi să se ducă acasă. Acolo a găsit-o pe copilă spânzurată de o ţeavă din  interiorul locuinţei. Adriana a folosit o eşarfă pentru a-şi duce planul de sinucidere la îndeplinire. Disperat să îşi salveze fetiţa, părintele a sunat la salvare. Un echipaj a sosit la faţa locului şi a încercat zeci de minute să o readucă la viaţă. În cele din urmă, a fost constatat decesul.
Poliţia a început imediat o anchetă, însă nu au fost descoperite urme de violenţă pe trupul copilei. „Nu există suspiciuni în privinţa decesului. Este vorba de o sinucidere“, a declarat Romina Dochian, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Nu au fost găsite nici mesaje pe telefonul mobil sau vreun apel care să îi conducă pe anchetatori pe o pistă anume.

Nimeni nu îşi explică decizia fetei

Atât reprezentanţii şcolii la care învăţa Adriana, cât şi conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Gorj s-au declarat şocaţi de gestul fetei şi nu găsesc o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. „M-au sunat cei de la şcoală şi mi-au spus că fetiţa nu avea probleme, cel puţin nu la ore. Avea note foarte bune, învăţa bine şi era un copil liniştit, bun. Singura problemă pe care au observat-o cei de la unitatea şcolară a fost aceea că era un copil mai retras, închis în el. De asemenea, ştiu că mama ei muncea în Italia, dar stătea plecată două luni şi revenea acasă. Este mare păcat. O tragedie! Niciodată nu ştii ce au în cap copiii“, a spus Ion Işfan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, 1.123 de copii din judeţ au părinţii plecaţi în străinătate şi se află în grija unui singur părinte sau a altor rude.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS