8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArgetoaia: Se va da în folosinţă noua grădiniţă

Argetoaia: Se va da în folosinţă noua grădiniţă

Alimentarea cu apă curentă este una dintre problemele stringente ale localităţilor rurale din Dolj. Primarii aşteaptă bugetul pentru a începe lucrările sau pentru a le continua. În unele comune, proiectele pe această investiţie stagnează de mai bine de trei ani.

Preşcolarii din satul Salcia al comunei Argetoaia vor avea şi ei grădiniţă din luna aprilie. Primăria a finalizat construcţia noii unităţi de învăţământ, la care lucrările au început în 2010. „Copiii din Salcia nu au grădiniţă. În prezent, ei învaţă la şcoală, dar în două-trei săptămâni se vor muta într-o unitate de învăţământ cu dotări moderne“, a spus primarul Mircea Beznă. În satul Salcia sunt 56 de copii.
Odată ce grădiniţa va fi dată în folosinţă, primarul din Argetoaia spune că trebuie să aibă ca prioritară şcoala din centrul comunei, care are probleme la acoperiş. „La şcoală avem două corpuri de clădire, unul nou şi altul vechi. La acesta din urmă sunt probleme mari la acoperiş, care s-ar putea să nu mai reziste mult“, a declarat Mircea Beznă. Tot la şcoală mai este nevoie de bani şi pentru continuarea lucrărilor începute în 2011 la baza sportivă, realizată doar în proporţie de 35%. În ceea ce priveşte infrastructura şi utilităţile, anul acesta, primarul intenţionează să extindă alimentarea cu apă. „Am finalizat alimentarea cu apă şi canalizare în Argetoaia şi vreau să extind proiectul şi în satele Poiana Fântânilor, Leordeasa, Novacu şi Iordăcheşti“, a spus primarul. De altfel, prioritară pentru acest an este şi asfaltarea drumurilor comunale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS