22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep disponibilizările la Hidroserv Vâlcea, Porţile de Fier şi Slatina

Încep disponibilizările la Hidroserv Vâlcea, Porţile de Fier şi Slatina

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, începe astăzi un program de concediere a 600 de angajaţi din Hidroservuri, reprezentând aproape un sfert din numărul total de angajaţi ai acestor filiale de servicii şi mentenanţă ale producătorului de electricitate.
„Vor începe mâine (astăzi – n.r.) disponibilizări la Hidroservurile Slatina, Vâlcea şi Porţile de Fier, care sunt acum cele mai vocale. Să nu strige prea tare vreunul să facă pneumonie şi să nu intre în faliment direct“, a afirmat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, într-o conferinţă de presă. Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au în total 2.500 de angajaţi.
Potrivit lui Borza, de astăzi şi până în luna iunie vor fi concediate 300 de persoane, iar până la sfârşitul anului îşi vor mai pierde locurile de muncă din Hidroservuri alţi 300 de angajaţi.
Pentru a fi rentabile, Hidroservurile ar trebui să rămână cu aproximativ 1.200 de salariaţi, a precizat reprezentantul Euro Insol.
În timpul conferinţei de presă, la intrarea în sediul Hidroelectrica, 150 de sindicalişti din unitate protestau împotriva acestei decizii, susţinând că vor să muncească şi că nu şi-au încasat salariile.
Borza a adăugat că responsabilitatea plăţii salariilor nu aparţine Hidroelectrica, ci Hidroservurilor.
„Nu Hidroelectrica trebuie să le plătească salariile, ci Hidroservurile. Este o chestiune de management defectuos la Hidroservuri. Hidroelectrica este în insolvenţă şi din cauza lor. Dacă angajaţii Hidroservurilor vor să muncească într-adevăr, îi asigur că au unde. Dar să nu confundăm munca cu pomana“, a adăugat Borza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS