11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferul fugar, prins şi încătuşat

Şoferul fugar, prins şi încătuşat

Şoferul care, marţi seară, a trecut cu maşina peste un bărbat accidentat de alt autoturism, apoi a fugit, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Marţi seară, la ora 17.30, o persoană anunţa prin 112 că pe strada Calea Bucureşti din Craiova, în apropierea intersecţiei cu strada Arieş, un bărbat a fost rănit grav în urma unui accident de circulaţie.
Echipajul de poliţişti care a ajuns la locul accidentului a stabilit din primele verificări că Daniel Bulugea, de 31 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Opel pe banda a treia a străzii Calea Bucureşti, cu aproximativ 50 de metri înainte de intersecţia cu strada Arieş, l-a accidentat pe Nicolae Barză, de 57 de ani, din aceeaşi localitate, care încerca să traverseze strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.  
La locul accidentului a sosit un echipaj SMURD, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa bărbatului, în ciuda manevrelor de resuscitare care au durat aproximativ 30 de minute.
Ulterior, din declaraţiile unor martori, poliţiştii de la Rutieră au stabilit că bărbatul a fost lovit mai întâi de o maşină Alfa Romeo, al cărui şofer a fugit de la locul accidentului, apoi a fost acroşat şi de Opelul condus de Bulugea. În final, s-a constatat că, de fapt, a fost tocmai invers: pietonul a fost lovit iniţial de autoturismul condus de Bulugea, apoi a fost aruncat pe banda a doua de circulaţie, sub roţile autoturismului Alfa Romeo, al cărui şofer a fugit de la locul producerii accidentului. Pentru că acesta din urmă a vrut să oprească, însă s-a răzgândit, un martor al accidentului a apucat să noteze numărul de înmatriculare al autoturismului Alfa Romeo, care este înmatriculat în Spania.

A ascuns maşina în gospodăria unei mătuşi

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, s-a stabilit că maşina implicată în accident aparţine unui tânăr din Oradea. Oamenii legii au luat legătura cu acesta şi au aflat că, de curând, vânduse autoturismul Alfa Romeo unui craiovean. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, şoferul a fost identificat ca fiind Ionuţ Mihai, de 29 de ani, din Craiova, tânărul fiind ridicat de acasă de poliţişti şi dus la audieri. Maşina pe care a condus-o a fost găsită în localitatea Castranova, ascunsă într-o şură de paie din gospodăria mătuşii sale, Liliana Bocel. În faţa oamenilor legii, Ionuţ Mihai, care are permis de conducere şi nu se urcase băut la volan, a declarat că a fugit de frică să nu fie agresat de martorii accidentului de circulaţie.
Ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, Mihai a fost dus în arestul IPJ Dolj, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază, Judecătoria Craiova a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În ciuda accidentului violent produs marţi seară pe strada Calea Bucureşti dn Craiova, ieri, pietonii traversau prin acelaşi loc, printre maşini.

Şi primul şofer este cercetat

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că şi Bulugea este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, însă numai în urma expertizelor dispuse de procuror se va putea stabili cu certitudine care autoturism i-a provocat moartea bărbatului de 57 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS