11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele Asistenţei Sociale 2013 la Craiova

Zilele Asistenţei Sociale 2013 la Craiova

În luna martie a fiecărui an Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România sărbătoreşte ”Zilele Asistenţei Sociale” (ZAS), luna Asistenţei Sociale oferind oportunitatea asistenţilor sociali de a celebra profesia lor şi a reafirma munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate. 
Cu acest prilej, luni, 11 martie 2013, ora 15.00, în Sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului – Dolj va avea lor reuniunea deja tradiţionala a asistenţilor sociali din judeţ.
În perioada 15 – 31 martie vor avea loc o serie de evenimente, incluzând şi: întâlniri ale asistenţilor sociali practicieni cu studentii de la Specializarea Asistenţă Socială; întâlniri ale studenţilor de la Specializarea Asistenţă Socială cu liceenii.
Recunoscută ca o profesie în dezvoltare, profesia de asistent social identifică segmentul de populaţie ce face obiectul activităţilor de asistenţă socială, evaluează problemele socio-umane dintr-o anume regiune, comunitate sau localitate, dezvoltă planuri de acţiune, programe, măsuri, activităţi profesionalizate şi servicii specializate specifice domeniului, sensibilizează opinia publică şi o informează cu privire la problematica socială, stabileşte modalităţile concrete de acces la prestaţii şi servicii specializate de asistenţă socială pe baza evaluării nevoilor.
Evenimentele organizate în cadrul ZAS 2013, sub egida: ”Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială”, readuc în atenţia publicului larg faptul că asistenţii sociali sunt persoanele care aduc plus-valoare societăţii prin activitatea profesională desfăşurată, activitatea acestora având o importanţă socială în stabilirea echilibrului social.
Organizarea ZAS, la nivel local, revine sucursalei judeţene Dolj a CNAS, care are ca parteneri anul acesta: Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului – Dolj, Fundaţia „Terre des Hommes” şi Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS