10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedici oncologi acuzaţi de ministrul Nicolaescu

Medici oncologi acuzaţi de ministrul Nicolaescu

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat astăzi, referitor la lipsa medicamentelor oncologice, că unii medici au interesul să spună bolnavilor că numai un anumit produs este bun, dorind astfel să creeze senzaţia că sunt probleme în sistem, doar pentru a-şi umple buzunarele.
„Bolnavii de cancer sunt trataţi de medici, dar sunt şi medici care au, uneori, alte interese. Când spun interese mă refer la următorul asptect. Ei (medicii – n.r.) spun unui pacient că numai cu un anume medicament te faci bine, cu toate că există, la nivelul comisiei naţionale de oncologie, un tratament alternativ. Dar nu vor să-i transcrie tratamentul pacientului cu acele medicamente. Cum interpretaţi dumneavoastră această situaţie? Eu nu o mai interpetez. Vor să vă creeze dumeavoastră senzaţia că sunt probleme în sistem, pentru că ei vor să-şi umple buzunarele în continuare”, a spus Nicolăescu, potrivit Mediafax.
Ministrul Sănătăţii a mai precizat că se încearcă depistarea acestor medici. „Noi încercăm să depistăm aceste cazuri. Nu este uşor. Sunt zeci de mii de cazuri pe care trebuie să le identificăm, trebuie să facem ordine”, a firmat Nicolăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS