11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul Sănătăţii vrea să elaboreze Strategia Naţională de Sănătate Publică

Ministerul Sănătăţii vrea să elaboreze Strategia Naţională de Sănătate Publică

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că în această săptamână a fost aprobat de către Guvern Memorandumul referitor la elaborarea Strategiei Naţionale de Sănătate Publică. Documentul reprezintă un angajament al ministerului, astfel încât până la sfârsitul acestui an să se elaboreze o strategie de sănătate publică la nivel naţional pentru următorii 20 de ani, pe baza strategiilor definitivate la nivel judeţean.

„Este prima oara când în România se va face o strategie de jos în sus şi nu invers. Consiliile judeţene vor fi responsabile pentru strategiile judeţene care se vor realiza în funcţie de nevoile, realităţile şi specificităţile locale. Aceste strategii se vor elabora pe baza unor machete standard gândite la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a spus Eugen Nicolăescu, conform site-ului Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că în funcţie de strategiile elaborate se vor putea previziona şi aloca bugetele multianuale. Deasemenea, se va putea răspunde şi la întrebari precum ce nevoi există la nivelul resursei umane în sistem.
Preşedintii de Consilii Judeţene vor fi responsabili pentru coordonarea acestor strategii. Ministerul Sănătăţii şi-a propus ca până la sfârşitul lunii iunie să primească din partea judeţelor documentele, astfel încât până la sfârşitul anului să definitiveze strategia la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS