Acasă Local Ministerul Educaţiei solicită organizarea proiectului „Şcoala altfel” în colaborare cu agenţii economici

Ministerul Educaţiei solicită organizarea proiectului „Şcoala altfel” în colaborare cu agenţii economici

Liceele tehnologice şi şcolile profesionale vor include şi parteneriate cu agenţi economici în calendarul de activităţi programate pentru proiectul „Şcoala altfel”, care se va desfăşura în perioada 1-6 aprilie. Practic, elevii şi profesorii de la aceste unităţi de învăţământ vor merge împreună în vizită la întreprinderi, pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea în diverse domenii. Iniţiativa aparţine Ministerului Educaţiei, care derulează proiectul „Paşii FPI – Formare profesională iniţială”, pentru perioada 2010-2013.

Ideea de a organiza astfel de activităţi a fost supusă atenţiei profesorilor, directorilor de unităţi de învăţământ şi inspectorilor şcolari, în cadrul unei întâlniri care se desfăşoară astăzi la Sinaia, la care este prezent şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca. Acesta a precizat, în timpul întâlnirii, că în vizitele la agenţii economici trebuie să fie implicaţi şi părinţii, care pot contribui la dezvoltarea învăţământul tehnic şi profesional prin sfătuirea copiilor în aşa fel încât aceştia să nu se îndrepte doar spre învăţământul teoretic, aşa cum se întâmplă în prezent.

„Şcoala altfel” este un program organizat de Ministerul Educaţiei, dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activitati de educaţie non-formală, care să pună în valoare preocupările extraşcolare, talentele, abilităţile, competenţele elevilor în domenii cât mai diverse şi interesante.

Exit mobile version