Acasă Local Colegiul „Carol I“, pericol pentru trecători

Colegiul „Carol I“, pericol pentru trecători

Clădirea Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova a devenit un adevărat pericol pentru persoanele care trec prin preajma ei, mai ales când plouă, deoarece bucăţi mari de tencuială se desprind şi cad peste trecători. Aşa s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când unul dintre părinţii elevilor de la acest colegiu s-a trezit în cap cu bucăţile de tencuială.
Conducerea unităţii de învăţământ spune că în această situaţie nu are cum să intervină, imobilul nefiind reabilitat de 180 de ani.
„Este periculos atunci când plouă. Pot pica inclusiv geamurile“, a precizat Luminiţa Thorwachter, directoarea colegiului. Pentru a evita noi incidente, imobilul a fost împrejmuit cu bandă pentru ca trecătorii să ocolească zona în care tencuiala cade. În ceea ce priveşte repararea clădirii, managerul şcolii spune că există promisiuni de la Ministerul Dezvoltării că se vor da bani pentru reabilitare, dar nu se ştie când se vor aloca.
Până în prezent, pentru Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova a alocat bani doar Consiliul Local pentru repararea gardului, şi el în paragină, şi a centralei termice, veche de peste 60 de ani.

Exit mobile version