13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Urmărire ca-n filme pentru oprirea unui şofer inconştient

Craiova: Urmărire ca-n filme pentru oprirea unui şofer inconştient

http:http://www.youtube.com/watch?v=ZYpkj7-TQas

Un şofer inconştient, de 18 ani, Mădălin Scarlat, care nu poseda permis de conducere, a fost oprit cu greu ieri după-amiază de poliţişti în trafic, după o urmărire ca-n filme pe străzile Craiovei.
În timp ce efectuau serviciul de supraveghere trafic pe bulevardul 1 Mai din Craiova, poliţiştii din cadrul unui echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere au observat că un autoturism nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal din dreptul fabricii de confecţii.

Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului în cauză, însă şoferul nu a respectat semnalul poliţistului, a mărit viteza de deplasare, a trecut pe lângă filtrul poliţiştilor şi s-a îndreptat către ieşirea din Craiova, pe bulevardul Nicolae Romanescu.
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, cu semnalele sonore şi luminoase pornite, iar la intersecţia cu strada Târgului, şoferul autoturismului urmărit a efectuat manevra de întoarcere la 180˚ şi şi-a continuat cursa periculoasă în sens invers, pe bulevardul Nicolae Romanescu, către centru.

La semafoarele de la intersecţia cu bulevardul 1 Mai, aflate pe culoarea roşu, şoferul inconştient a încercat să treacă printre cele două şiruri de maşini oprite la semafor şi a lovit trei autoturisme, fapt care nu l-a oprit din cursa nebună.
Autovehiculul urmărit a trecut şi de sensul giratoriu de la intrarea în Parcul Romanescu şi s-a angajat pe strada Unirii, în direcţia către centru, fiind ajuns din urmă şi forţat să oprească de către echipajul de poliţie rutieră înainte de a ajunge în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Unirii cu strada Gheorghe Chiţu.

Conducătorul auto şi un pasager în autoturism au fost imobilizaţi de poliţişti în timp ce încercau să fugă şi, după ce au fost conduşi la sediul Inspectoratului, au fost identificaţi ca fiind Mădălin Scarlat şi Mihai Mugurel, ambii de 18 ani, din Craiova.
În urma verificărilor poliţiştilor, s-a stabilit faptul că Mădălin Scarlat, care se afla la volan nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, fapt pentru care pe numele său au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehciul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS